Живот без край

Живот без край

За кого е предназначена Вашата книга?

За всички, които са се сблъскали с рязък обрат на съдбата си. Книгата трябва да мотивира хората, преживяващи тежки времена, да повярват, че могат да се преборят за живота си.

Мнозина подсъзнателно изпитват нерационален страх от рака. Как да препоръчаме Вашата книга на тези хора, преодолявайки техните притеснения?

В нашия живот има неща, които не можем да контролираме. Можем само да се опитваме да живеем здравословно и да сме наясно в каква форма се намираме. Трябва да се радваме на живота и на факта, че можем да направим каквото поискаме. Не бива да позволяваме на нашите страхове да тровят деня ни. Ако се стигне до такъв момент, трябва да се опитаме да разберем откъде извират тези страхове, защото с повечето от тях можем да се справим.

Откъде обикновеният човек черпи сили да преодолее тежката болест? Кой оцелява – само героите или всеки един има силата да преодолее това изпитание?

Този въпрос е пряко свързан с едно от посланията на моята книга. Всеки човек има властта и силата да спечели тази битка. Всеки носи у себе си тази сила. Зная, че ще прозвучи твърде общо, но е абсолютна истина: Най-важното е да повярвате в себе си. Да имате воля за живот. Поставете си цели и всеки божи ден правете правилна стъпка в правилната посока. Слушайте своя собствен глас и хората, които обичате, и ще спечелите битката.

Възможно ли е човек да пази непрекъснато жив опита, придобит в такова изпитание? Да го превърне в маркер, в мярка за важността на нещата, с които се сблъсква непрекъснато, за да цени живота така, както го е ценил, докато е боледувал?

Според мен не е възможно непрекъснато да се чувстваш най-щастливият човек на земята. Естествено, след като препятствието бъде преодоляно, отново ще има и добри, и лоши дни.

Но човек ясно осъзнава, че най-важното е да бъде здрав и това да го прави щастлив.

Имате ли усещането, че след всичко преживяно разбирате живота по-добре в сравнение с останалите? Ако имате такива прозрения, бихте ли ги споделили?

Предпочитам да не сравнявам това, което съм преживял, със съдбите на другите хора. За себе си мога да кажа, че съм щастлив, защото съм жив, и че се опитвам да направя всичко възможно, за да се радвам на живота и да го живея добре. Ако обичате себе си и нещата, които правите, това вече е добро начало и вие да правите така.

Още от Интервюта

Назип Хамитов, автор на триезичния сборник с афоризми „Тайната на мъжкото и женското...

Излизането на триезичния (на руски, български и английски) сборник с изцеляващи афоризми „Тайната на мъжкото и женското тайнство“ повдигна някои въпроси у почитателите на...

ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ! С ЧИСТИ ПОМИСЛИ И ЧИСТИ РЪЦЕ

Обръщение от Марияна Златарева, управител и собственик на ИК КИБЕА

Здравейте, по читатели на писаното слово!

Сякаш древното проклятие да живееш в интересни времена потропа на вратата ни. Малцина са онези,...

Архив

Книги от автора

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА