ВПЕЧАТЛЕНИЯТА НА ЕДИН НЕПОСВЕТЕН В ХЮМАН ДИЗАЙН

ВПЕЧАТЛЕНИЯТА НА ЕДИН НЕПОСВЕТЕН В ХЮМАН ДИЗАЙН

 

За книгата

Хюман дизайн: Книга на понятията (КИБЕА, 2015) е енциклопедия. Причината: това е единственият сериозен изследователски труд и методично практическо ръководство, представени според автентичната система на нейния основоположник Ра Уру Ху. Автор е Линда Бънел, директор на International Human Design School, един от първите ученици и сподвижници на Ра Уру Ху.

Всъщност той самият гарантира истинността на познанието, изложено в „Книгата на понятията“:

С нарастващата популярност на Хюман дизайн започват да се появяват книги, издадени без моето съгласие и одобрение. Малко са моите ученици, които съм насърчил и упълномощил да пишат книги върху познанието. За мен е удоволствие, че на широката публика се представя труд с подобно качество и дълбочина, написан от   един от водещите преподаватели по Хюман дизайн [Линда Бънел].

Специално за българските читатели и по повод издаването на книгата от КИБЕА г-жа Бънел подчерта: Книгата на понятията в Хюман дизайн“ е компилация от цялото познание за системата. Написахме я [заедно с Ра Уру Ху] с намерението да съберем на едно място всичко: правилната терминология, ключовите думи и начина за описване на системата, за да гарантираме запазването на изходния материал, на автентичния Хюман дизайн за бъдещите поколения.

 „Книга на понятията“ представя задълбоченото и сериозно познание на системата Хюман дизайн за автентичната природа на човека, както и ръководство за нейното осъществяване. Овладяването му – както при всеки системен подход – изисква сериозно умствено усилие, методичност и постоянство, но пък резултатът ще ви разтърси. Структурирана и написана така, че да представи сложната многообхватна система и нейното практично приложение стъпка по стъпка, енциклопедията на Хюман дизайн отваря портала към собствената ни неповторимост, учи ни да я обичаме и изразяваме.

Книга за осъзнатото битие в мир със себе си и с божествения план за нас.

За системата „Хюман дизайн“

Бъдете себе си и обичайте себе си, е една от най-разпространените формули на щастието според системите за саморазвитие. Където обаче има формули на азбучни истини, има и уравнения. В случая неизвестните са поне две: кое е това хлъзгаво „себе си“ и оттук – как да сме сигурни, че успяваме да бъдем себе си.

Дали пък Хюман дизайн не е поредната система за самопознание със задължително за формàта амбициозно название, звучащо още по-претенциозно заради своята непреводимост?

Под налепа на клишето обаче пробуденият ум ще улови, ще оцени и ще се довери на причудливата синергия между наглед разнородните научни познания, захранващи Хюман дизайн. Единият донор са знанията за древните астрологични системи, И-дзин, чакрите на брахманичния индуизъм и дървото на живота от кабалистката традиция Зохар. Вторият: квантова механика, астрономия, генетика и биохимия.

С други думи, съчетавайки понятията „система“ и „уникалност“, ХД служи за разпознаване, проявяване и развиване на собствения потенциал.

Според основателя на Хюман дизайн Ра Уру Ху Науката за диференциацията е сложна. Не е нито система от вярвания, нито притча, нито философия. Представлява нещо като декодер и навигатор в уникалния генетичен код на всеки човек с портал към неговата реализация. Това познание ни дава шанса да обичаме себе си, да бъдем себе си и да изпълним плана на мирозданието за нас. Който, казват, някъде в неизползваните 90 процента от мозъка си май помним, но сме забравили, че знаем.

Да познавате друга дефиниция на щастието? И като говорим за дефиниции, едно любопитно съвпадение: на английски съкращението звучи като HD, High Definition.

Дарина Цветкова

Допълнителна информация

Мнението на професионалната Хюман дизайн общност

Към книгата

Още от Мнения за книги

Предговор: „За архитектурата“ на Витрувий

Елена Йонкова, преводач на текста от латински

Единственото произведение за теорията на античната архитектура и по-специално за архитектурата и строителната техника на Древен Рим, достигнало до наши дни, е прочутият трактат...

Витрувий и неговата вселена

Проф. д-р арх. Георгий Станишев за класическия труд на Витрувий „За архитектурата“

Никога не чета книгите, които трябва да тълкувам... За да не се повлияя...

Оскар Уайлд

Текстовете, написани върху книгата на Витрувий, многократно...

ЗАЩИТА ОТ ИНФЕКЦИИ е наръчник за заразно здраве. Вече на пазара

Универсален боец в свят на истински и мними заплахи ни изпраща д-р Рюдигер Далке

Защита от инфекции е може би най-комплексният труд, издаден за рекордно кратко време в началото на епидемията от Ковид-19. На 160 страници, само за...

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА