ВПЕЧАТЛЕНИЯТА НА ЕДИН НЕПОСВЕТЕН В ХЮМАН ДИЗАЙН

ВПЕЧАТЛЕНИЯТА НА ЕДИН НЕПОСВЕТЕН В ХЮМАН ДИЗАЙН

 

За книгата

Хюман дизайн: Книга на понятията (КИБЕА, 2015) е енциклопедия. Причината: това е единственият сериозен изследователски труд и методично практическо ръководство, представени според автентичната система на нейния основоположник Ра Уру Ху. Автор е Линда Бънел, директор на International Human Design School, един от първите ученици и сподвижници на Ра Уру Ху.

Всъщност той самият гарантира истинността на познанието, изложено в „Книгата на понятията“:

С нарастващата популярност на Хюман дизайн започват да се появяват книги, издадени без моето съгласие и одобрение. Малко са моите ученици, които съм насърчил и упълномощил да пишат книги върху познанието. За мен е удоволствие, че на широката публика се представя труд с подобно качество и дълбочина, написан от   един от водещите преподаватели по Хюман дизайн [Линда Бънел].

Специално за българските читатели и по повод издаването на книгата от КИБЕА г-жа Бънел подчерта: Книгата на понятията в Хюман дизайн“ е компилация от цялото познание за системата. Написахме я [заедно с Ра Уру Ху] с намерението да съберем на едно място всичко: правилната терминология, ключовите думи и начина за описване на системата, за да гарантираме запазването на изходния материал, на автентичния Хюман дизайн за бъдещите поколения.

 „Книга на понятията“ представя задълбоченото и сериозно познание на системата Хюман дизайн за автентичната природа на човека, както и ръководство за нейното осъществяване. Овладяването му – както при всеки системен подход – изисква сериозно умствено усилие, методичност и постоянство, но пък резултатът ще ви разтърси. Структурирана и написана така, че да представи сложната многообхватна система и нейното практично приложение стъпка по стъпка, енциклопедията на Хюман дизайн отваря портала към собствената ни неповторимост, учи ни да я обичаме и изразяваме.

Книга за осъзнатото битие в мир със себе си и с божествения план за нас.

За системата „Хюман дизайн“

Бъдете себе си и обичайте себе си, е една от най-разпространените формули на щастието според системите за саморазвитие. Където обаче има формули на азбучни истини, има и уравнения. В случая неизвестните са поне две: кое е това хлъзгаво „себе си“ и оттук – как да сме сигурни, че успяваме да бъдем себе си.

Дали пък Хюман дизайн не е поредната система за самопознание със задължително за формàта амбициозно название, звучащо още по-претенциозно заради своята непреводимост?

Под налепа на клишето обаче пробуденият ум ще улови, ще оцени и ще се довери на причудливата синергия между наглед разнородните научни познания, захранващи Хюман дизайн. Единият донор са знанията за древните астрологични системи, И-дзин, чакрите на брахманичния индуизъм и дървото на живота от кабалистката традиция Зохар. Вторият: квантова механика, астрономия, генетика и биохимия.

С други думи, съчетавайки понятията „система“ и „уникалност“, ХД служи за разпознаване, проявяване и развиване на собствения потенциал.

Според основателя на Хюман дизайн Ра Уру Ху Науката за диференциацията е сложна. Не е нито система от вярвания, нито притча, нито философия. Представлява нещо като декодер и навигатор в уникалния генетичен код на всеки човек с портал към неговата реализация. Това познание ни дава шанса да обичаме себе си, да бъдем себе си и да изпълним плана на мирозданието за нас. Който, казват, някъде в неизползваните 90 процента от мозъка си май помним, но сме забравили, че знаем.

Да познавате друга дефиниция на щастието? И като говорим за дефиниции, едно любопитно съвпадение: на английски съкращението звучи като HD, High Definition.

Дарина Цветкова

Допълнителна информация

Мнението на професионалната Хюман дизайн общност

Към книгата

Още от Мнения за книги

ЗАЩИТА ОТ ИНФЕКЦИИ е наръчник за заразно здраве. Вече на пазара

Универсален боец в свят на истински и мними заплахи ни изпраща д-р Рюдигер Далке

Защита от инфекции е може би най-комплексният труд, издаден за рекордно кратко време в началото на епидемията от Ковид-19. На 160 страници, само за 8 дни и 7...

Родени за (едно пестеливо) движение. Което ни спестява куп упражнения

Защо отбелязваме Международния ден на здравето с наглед безлично движение/упражнение

В категория „Здраве“ са голяма част от най-успешните заглавия на КИБЕА. Мислех, че ще падне голямо ровене какъв лесен, убедителен, ефективен, прост и полезен съвет да споделим с...

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА