Кой не знае Петте тибетски ритуала, кой не е чувал за тях

Кой не знае Петте тибетски ритуала, кой не е чувал за тях

 

И двете томчета със заглавие „Древната тайна на извора на младостта“ са от квотата на дълголетниците.

Причината: във фокуса им са Петте тибетски ритуала (като броим и Шестия) за постигане на здраве и жизнена сила, обичайно транскрибирани като характеристики на младостта. Шангри-ла или истински път назад към младостта – прокаран по подразбиране в Тибет – е личен въпрос, на който всеки сам намира отговор, след като изпробва лично практиките на тибетските лами. И пак по подразбиране – според инструкциите и при наличие на съответната нагласа и желание, наричани за краткост мотивация.

Надали Петте ритуала се нуждаят от реклама и обяснения. Изглеждат измамно простички, но тъй като действат на принципа на жизнената енергия, редовното им практикуване връща силата и тонуса от младостта, изцерява тялото и душата. При все че привидната им простота е подвеждаща, търсачите на трудни и заплетени пътища за постигане на енергия, изцеление, бодър дух и скулптирано тяло ще възнегодуват. Милионите обаче, които са изпробвали ядрения потенциал на Петте ритуала за осемдесетте десетилетия, изминали от обнародването им, твърдят, че системата работи. По един или друг начин, до една или друга степен. Днес горното е леснодоказуемо: Мрежата изобилства със свидетелства на практикуващи ги хора за трансформацията, която задейства у тях раздвижването на енергията.

Древната тайна на извора на младостта. Първа книга разказва как Петте ритуала стават достъпни на широката общественост, като фокусът е върху самите практики: описание, начин на изпълнение, ефектите, които предизвикват. Има път назад към младостта, но той лежи през Шестия ритуал, който пък изисква определени жертви, касаещи оползотворяването на сексуалната енергия.

Древната тайна на извора на младостта. Втора книга е следствие от огромния интерес, който публикуването на Петте ритуала провокира. Започва там, където свършва първата книга, като доразвива темите, бегло зачекнати в нея: история и произход на Петте ритуала, взаимодействие между упражненията и чакрите (респ. ендокринната система), енергийни тайни на практиките, съвети за храненето и т.н.

Кратко, простичко и непретенциозно написана книга със собствена енергия, която те подтиква да изпробваш упражненията веднага. Нота бене: освен нагласа и желание трябва обаче и акъл, и постоянство.

Дара Цветкова

Още от Мнения за книги

ЗАЩИТА ОТ ИНФЕКЦИИ е наръчник за заразно здраве. Вече на пазара

Универсален боец в свят на истински и мними заплахи ни изпраща д-р Рюдигер Далке

Защита от инфекции е може би най-комплексният труд, издаден за рекордно кратко време в началото на епидемията от Ковид-19. На 160 страници, само за 8 дни и 7 нощи* д-р Далке...

Родени за (едно пестеливо) движение. Което ни спестява куп упражнения

Защо отбелязваме Международния ден на здравето с наглед безлично движение/упражнение

В категория „Здраве“ са голяма част от най-успешните заглавия на КИБЕА. Мислех, че ще падне голямо ровене какъв лесен, убедителен, ефективен, прост и полезен съвет да споделим с...

Код: здраве. Вектор: гравитация – движение

Прости, лесни и интелигентни движения ни подмладяват и оздравяват. Не са фитнес, спорт или йога, но имат общо с НАСА

Автор на „Родени за движение“ е признат учен от...

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА