Кой не знае Петте тибетски ритуала, кой не е чувал за тях

Кой не знае Петте тибетски ритуала, кой не е чувал за тях

 

И двете томчета със заглавие „Древната тайна на извора на младостта“ са от квотата на дълголетниците.

Причината: във фокуса им са Петте тибетски ритуала (като броим и Шестия) за постигане на здраве и жизнена сила, обичайно транскрибирани като характеристики на младостта. Шангри-ла или истински път назад към младостта – прокаран по подразбиране в Тибет – е личен въпрос, на който всеки сам намира отговор, след като изпробва лично практиките на тибетските лами. И пак по подразбиране – според инструкциите и при наличие на съответната нагласа и желание, наричани за краткост мотивация.

Надали Петте ритуала се нуждаят от реклама и обяснения. Изглеждат измамно простички, но тъй като действат на принципа на жизнената енергия, редовното им практикуване връща силата и тонуса от младостта, изцерява тялото и душата. При все че привидната им простота е подвеждаща, търсачите на трудни и заплетени пътища за постигане на енергия, изцеление, бодър дух и скулптирано тяло ще възнегодуват. Милионите обаче, които са изпробвали ядрения потенциал на Петте ритуала за осемдесетте десетилетия, изминали от обнародването им, твърдят, че системата работи. По един или друг начин, до една или друга степен. Днес горното е леснодоказуемо: Мрежата изобилства със свидетелства на практикуващи ги хора за трансформацията, която задейства у тях раздвижването на енергията.

Древната тайна на извора на младостта. Първа книга разказва как Петте ритуала стават достъпни на широката общественост, като фокусът е върху самите практики: описание, начин на изпълнение, ефектите, които предизвикват. Има път назад към младостта, но той лежи през Шестия ритуал, който пък изисква определени жертви, касаещи оползотворяването на сексуалната енергия.

Древната тайна на извора на младостта. Втора книга е следствие от огромния интерес, който публикуването на Петте ритуала провокира. Започва там, където свършва първата книга, като доразвива темите, бегло зачекнати в нея: история и произход на Петте ритуала, взаимодействие между упражненията и чакрите (респ. ендокринната система), енергийни тайни на практиките, съвети за храненето и т.н.

Кратко, простичко и непретенциозно написана книга със собствена енергия, която те подтиква да изпробваш упражненията веднага. Нота бене: освен нагласа и желание трябва обаче и акъл, и постоянство.

Дара Цветкова

Още от Мнения за книги

Ръководство за 12-седмичен курс по творческо писане

Плюс психотерапия за творци, които търсят начин да изживеят призванието си

Много питахте за тази книга, ето я пак. В чест на 30-то ѝ юбилейно издание ви предлагаме отново близка среща с творческото ви начало, при това насаме, в защитена среда....

Предговор: „За архитектурата“ на Витрувий

Елена Йонкова, преводач на текста от латински

Единственото произведение за теорията на античната архитектура и по-специално за архитектурата и строителната техника на Древен Рим, достигнало до наши дни, е прочутият трактат...

Витрувий и неговата вселена

Проф. д-р арх. Георгий Станишев за класическия труд на Витрувий „За архитектурата“

Никога не чета книгите, които трябва да тълкувам... За да не се повлияя...

Оскар Уайлд

Текстовете, написани върху книгата на Витрувий, многократно...

Архив

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА