КАЮ: Простичките истории за порастването на малчугана вече и на български

КАЮ: Простичките истории за порастването на малчугана вече и на български

Излязоха първите пет заглавия от премиерната за България поредица от илюстровани книжки за малкия Каю. Момченцето, чието име означава „малко камъче“ (спомняте ли си Пебълс от „Семейство Флинтстоун“) е любим герой на малчуганите от популярната по света и у нас анимационна поредица.

И във филмчетата, и в книжките детето лесно разпознава и разбира простичките истории, които се случват и в неговия живот. Всяка отделна книга е посветена на определен проблем, познат на всяко семейство с деца, изправени пред изпитанието да усвоят основни умения и навици. В първата серия, която сме подбрали за най-малките (от 2 до 6 години), Каю придобива полезни навици, свързани с използването на гърне, миенето на зъбите, заспиването в отделна стая и свикването с нови храни. Всички заглавия от поредицата са съобразени с препоръките на детски психолози. Водещ е принципът на уважението към детето като личност.

Като цяло книгите са с еднакъв брой страници. Буквите са големи и лесно се разпознават. Картинките са същите като в анимационното филмче. Текстовете са написани с максимално прости и кратки изречения – всъщност така се изразява малчуганът, който току-що е проговорил и се мъчи да свърже отделните думички в изречения. Детето ви говори като Каю и добре разбира какво се случва на нарисуваното момченце, защото и на самото него му се случва същото. Така у вашия малчуган се появява стимулът да прави нещата така, както ги прави симпатичното момченце от филмчетата и книжките.

С всяка нова книга Каю расте заедно с малките си читатели. Заедно с Каю детето ви ще се развива, като опознава света и себе си, и ще преодолява по-лесно предизвикателството да ставаш голям. Симпатичният малчуган е приятелчето, което ще хване детето ви за ръка още от първите му крачки и ще го преведе с лекота през изпитанията на порастването.

Първите пет книжки са само началото. Следва продължение.

Сбогом на пелените
Време е за гърне
Каю опитва нови храни
Мия си зъбите сам
Лека нощ
 

Още от Мнения за книги

ЗАЩИТА ОТ ИНФЕКЦИИ е наръчник за заразно здраве. Вече на пазара

Универсален боец в свят на истински и мними заплахи ни изпраща д-р Рюдигер Далке

Защита от инфекции е може би най-комплексният труд, издаден за рекордно кратко време в началото на епидемията от Ковид-19. На 160 страници, само за 8 дни и 7 нощи* д-р Далке...

Родени за (едно пестеливо) движение. Което ни спестява куп упражнения

Защо отбелязваме Международния ден на здравето с наглед безлично движение/упражнение

В категория „Здраве“ са голяма част от най-успешните заглавия на КИБЕА. Мислех, че ще падне голямо ровене какъв лесен, убедителен, ефективен, прост и полезен съвет да споделим с...

Код: здраве. Вектор: гравитация – движение

Прости, лесни и интелигентни движения ни подмладяват и оздравяват. Не са фитнес, спорт или йога, но имат общо с НАСА

Автор на „Родени за движение“ е признат учен от...

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА