КАЮ: Простичките истории за порастването на малчугана вече и на български

КАЮ: Простичките истории за порастването на малчугана вече и на български

Излязоха първите пет заглавия от премиерната за България поредица от илюстровани книжки за малкия Каю. Момченцето, чието име означава „малко камъче“ (спомняте ли си Пебълс от „Семейство Флинтстоун“) е любим герой на малчуганите от популярната по света и у нас анимационна поредица.

И във филмчетата, и в книжките детето лесно разпознава и разбира простичките истории, които се случват и в неговия живот. Всяка отделна книга е посветена на определен проблем, познат на всяко семейство с деца, изправени пред изпитанието да усвоят основни умения и навици. В първата серия, която сме подбрали за най-малките (от 2 до 6 години), Каю придобива полезни навици, свързани с използването на гърне, миенето на зъбите, заспиването в отделна стая и свикването с нови храни. Всички заглавия от поредицата са съобразени с препоръките на детски психолози. Водещ е принципът на уважението към детето като личност.

Като цяло книгите са с еднакъв брой страници. Буквите са големи и лесно се разпознават. Картинките са същите като в анимационното филмче. Текстовете са написани с максимално прости и кратки изречения – всъщност така се изразява малчуганът, който току-що е проговорил и се мъчи да свърже отделните думички в изречения. Детето ви говори като Каю и добре разбира какво се случва на нарисуваното момченце, защото и на самото него му се случва същото. Така у вашия малчуган се появява стимулът да прави нещата така, както ги прави симпатичното момченце от филмчетата и книжките.

С всяка нова книга Каю расте заедно с малките си читатели. Заедно с Каю детето ви ще се развива, като опознава света и себе си, и ще преодолява по-лесно предизвикателството да ставаш голям. Симпатичният малчуган е приятелчето, което ще хване детето ви за ръка още от първите му крачки и ще го преведе с лекота през изпитанията на порастването.

Първите пет книжки са само началото. Следва продължение.

Към Сбогом на пелените - тук
Към Време е за гърне - тук
Към Каю опитва нови храни - тук
Към Мия си зъбите сам - тук
Към Лека нощ - тук

 

Още от Мнения за книги

Гал предрече епидемията и рецесията. Да влезе Епохата на Водолея, моля!

И ако може – по-бързо!

Връщаме се към прогнозата на астролога кабалист Гал Сасон за 2020. Причината: няколко важни негови предвиждания с ключови думи „епидемия“, „вирус“, „рецесия“ са вече реалност....

Ако искаш да си здрав и прав, първо – дишай, копеле! Призив на Ледения човек Вим Хоф

Книга – мечта за издателя, защото си има всичко, което може да заинтригува будния читател с гъвкави мисловни хоризонти и експериментаторски дух. Добра документална история....

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА