КАЮ: Простичките истории за порастването на малчугана вече и на български

КАЮ: Простичките истории за порастването на малчугана вече и на български

Излязоха първите пет заглавия от премиерната за България поредица от илюстровани книжки за малкия Каю. Момченцето, чието име означава „малко камъче“ (спомняте ли си Пебълс от „Семейство Флинтстоун“) е любим герой на малчуганите от популярната по света и у нас анимационна поредица.

И във филмчетата, и в книжките детето лесно разпознава и разбира простичките истории, които се случват и в неговия живот. Всяка отделна книга е посветена на определен проблем, познат на всяко семейство с деца, изправени пред изпитанието да усвоят основни умения и навици. В първата серия, която сме подбрали за най-малките (от 2 до 6 години), Каю придобива полезни навици, свързани с използването на гърне, миенето на зъбите, заспиването в отделна стая и свикването с нови храни. Всички заглавия от поредицата са съобразени с препоръките на детски психолози. Водещ е принципът на уважението към детето като личност.

Като цяло книгите са с еднакъв брой страници. Буквите са големи и лесно се разпознават. Картинките са същите като в анимационното филмче. Текстовете са написани с максимално прости и кратки изречения – всъщност така се изразява малчуганът, който току-що е проговорил и се мъчи да свърже отделните думички в изречения. Детето ви говори като Каю и добре разбира какво се случва на нарисуваното момченце, защото и на самото него му се случва същото. Така у вашия малчуган се появява стимулът да прави нещата така, както ги прави симпатичното момченце от филмчетата и книжките.

С всяка нова книга Каю расте заедно с малките си читатели. Заедно с Каю детето ви ще се развива, като опознава света и себе си, и ще преодолява по-лесно предизвикателството да ставаш голям. Симпатичният малчуган е приятелчето, което ще хване детето ви за ръка още от първите му крачки и ще го преведе с лекота през изпитанията на порастването.

Първите пет книжки са само началото. Следва продължение.

Сбогом на пелените
Време е за гърне
Каю опитва нови храни
Мия си зъбите сам
Лека нощ
 

Още от Мнения за книги

Ръководство за 12-седмичен курс по творческо писане

Плюс психотерапия за творци, които търсят начин да изживеят призванието си

Много питахте за тази книга, ето я пак. В чест на 30-то ѝ юбилейно издание ви предлагаме отново близка среща с творческото ви начало, при това насаме, в защитена среда....

Предговор: „За архитектурата“ на Витрувий

Елена Йонкова, преводач на текста от латински

Единственото произведение за теорията на античната архитектура и по-специално за архитектурата и строителната техника на Древен Рим, достигнало до наши дни, е прочутият трактат...

Витрувий и неговата вселена

Проф. д-р арх. Георгий Станишев за класическия труд на Витрувий „За архитектурата“

Никога не чета книгите, които трябва да тълкувам... За да не се повлияя...

Оскар Уайлд

Текстовете, написани върху книгата на Витрувий, многократно...

Архив

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА