Отидох на същото прекрасно място и разбрах нещо много важно

Отидох на същото прекрасно място и разбрах нещо много важно

 

Какво ми се случи, докато четях „Умирайки, да бъда себе си“ на Анита Мурджани

Казвам се Катина Груева и от четири години работя чрез метода „Тета лечение“. Неговата цел е да събуди и развие нашите интуитивни способности, чрез които можем да навлезем в подсъзнанието си и да се свържем с Божественото. Както при регресията, и тук се „работи“ на тета-вълни, за да се установи връзка с животворната енергия, която движи всичко на този свят.

Когато чета определени книги, използвам този метод, за да изживея и вникна по-дълбоко в тяхната мъдрост, като често се пренасям на друго място и в друго време. Така се случи и с книгата на Анита Мурджани „Умирайки, да бъда себе си“, която ми подари една жена.

В съзнанието ми ясно се е отпечатал денят, в който започнах да я чета – 11. 05.2015 г. Историята толкова ме завладя, че не можех да се откъсна от нея. Когато стигнах до стр. 98, използвах медитацията за навлизане в тета състояние и се озовах на мястото, което Анита Мурджани описва. Видях своята картина (всеки човек има такава и това е картината на живота му) под формата на гоблен. Беше избродиран до нивото на носа. Остава да се довърши горната част на главата. Видях, че всеки бод представлява отделен човек, който е тясно свързан с мен. Тази картина надигна у мен вълна от Благодарност, която ме изпълни от край до край. Започнах да благодаря на всеки един, до когото съм се докоснала.

Емоцията беше неописуемо мощна и пречистваща, изпитах всепоглъщаща радост и от очите ми потекоха сълзи … Не исках да се връщам… Аз си бях у дома. Мъка се надигна в мен, когато проумях, че трябва да се върна към живота и че това беше само едно преживяване, а не краят на земните ми дни. 

В онзи момент осъзнах, че всъщност това е животът и че той е навсякъде, без значение в каква материя  и форма се намираме. Разбрах, видях и преживях съществуването си в момента навсякъде и във всичките ми възможности. От очите ми отново рукнаха сълзи на благодарност за мъдростта, която получавам.

След като се успокоих от преживяното, отново се върнах към книгата на Анита Мурджани – и какво чета?   

„Достигнах до точката , в която отново силно усетих успокояващото присъствие на баща си – почти сякаш ме прегръщаше.

Татко, имам чувството, че съм се завърнала у дома! Така се радвам, че съм тук. Животът е толкова болезнен! – казах му.

Но ти винаги си у дома, скъпа – отвърна ми той. Винаги си била и винаги ще бъдеш. Искам да го запомниш.“

И сълзите ми отново потекоха…

Как е възможно?…

Катина Груева е първият в България сертифициран специалист и преподавател по тета лечение.

Още за книгата

Още от Мнения за книги

Ръководство за 12-седмичен курс по творческо писане

Плюс психотерапия за творци, които търсят начин да изживеят призванието си

Много питахте за тази книга, ето я пак. В чест на 30-то ѝ юбилейно издание ви предлагаме отново близка среща с творческото ви начало, при това насаме, в защитена среда....

Предговор: „За архитектурата“ на Витрувий

Елена Йонкова, преводач на текста от латински

Единственото произведение за теорията на античната архитектура и по-специално за архитектурата и строителната техника на Древен Рим, достигнало до наши дни, е прочутият трактат...

Витрувий и неговата вселена

Проф. д-р арх. Георгий Станишев за класическия труд на Витрувий „За архитектурата“

Никога не чета книгите, които трябва да тълкувам... За да не се повлияя...

Оскар Уайлд

Текстовете, написани върху книгата на Витрувий, многократно...

Архив

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА