Мира Кели: Случаи от моята практика на регресионист

Мира Кели: Случаи от моята практика на регресионист

 

Проблемна ситуация (ПС) Като че ли имам определен модел по отношение на парите. Печеля добре, но парите просто се топят, тъй като ме тегли да ги харча, а не да спестявам. Често се будя с тревожното усещане, че децата ми ще гладуват, че няма да мога да им осигуря прехраната. Най-странното е, че това никога не се е случвало, напротив, винаги сме се били добре финансово. Не мога обаче да се отърва от вътрешното чувство, че не мога нищо да спестя. Възможно ли е този страх да се корени в мой отминал живот?

Мира Кели (МК) Безпокойството, което ви  буди нощем, е емоционална реакция спрямо убеждението, че няма да можете да осигурите материално себе си и хората, които обичате. Вашият най-голям страх крие най-голямата ви възможност за изцеление и израстване. Искам да видя, че постигате благоденствие и чувство за безопасност, затова нека да разгадаем на какво се дължат Вашите страхове.

Върнете се мислено в детството си. Как стояха нещата с парите в семейството? Вашите родители притесняваха ли се, че парите не достигат? Имате ли спомен за безсънни нощи, изпълнени с тревога за това как ще плащат сметките и от какво се нуждаят децата?

Първата ни стъпка към изцелението е съберем необходимата информация. За тази цел направете това кратко упражнение. Уединете се за няколко минути на тихо място и си вземете нещо за писане, напр. дневника си или лист хартия. Отговорете на следния въпрос: Как преценявам способността си да осигуря на децата храна и безопасност, пари и всичко друго, което им е необходимо. Запишете всичко, което ви хрумне. Прочете отговорите си. Ще забележите, че те се повтарят и казвате едно и също нещо по различни начини. Групирайте ги и обобщете убежденията си за всяка група. Сега имате ясна картина на допусканията си за пари, храна и безопасност, които искате да промените.

С подобен проблем се обърна към мен и прекрасна жена на около 40 години. Тя е самотен родител и се чувства изцяло отговорна за двете си деца, но не успява да се справи. Работи на три места и се чувства  постоянно физически и емоционално изцедена от притеснение. По време на регресията тя се върна в живота си на ирландка в годините на Големия (картофен) глад. Беше млада, с бяла кожа и лунички и имаше две малки деца. През онзи период хората са мрели като мухи от глад и болести. Майката се страхуваше за живота на децата си, искаше да им даде по-добро бъдеще, да имат покрив над главите си и храна на масата. Предприели са опасно пътуване през Атлантическия океан и са емигрирали в Новия свят. Животът в Америка не бил по-лесен. По време на онзи свой живот тя е работела усилено, непрекъснато са я мъчили притеснения и не ѝ достигало времето наистина да бъде с децата си и да ги опознае.

Осмисляйки урока на този живот, тя осъзна, че е позволила на тревогите  за пари и храна  да я отдалечат от хората, които обича. Беше позволила сърцето й да се втвърди и се бе затворила в него, вместо да се довери и отвoри, за да получава. Урокът е да се отвори към изобилието.

Огледайте се и съзнателно се опитайте да откриете изобилието около себе си. Погледнете към океана и безбройните капки  вода в него. Погледнете към плажа и вижте безбройните песъчинки. Погледнете в сърцето си и усетете необятната любов, която изпитвате към децата си. Изобилие! Има изобилие Всичко около вас е в изобилие.

Разширете разбирането си за изобилие. То не включва само пари. Парите са само част от него. Обичам смисъла за изобилие, който Башар предлага. Той казва, че изобилието е способността да се направи това, което трябва да направите, когато трябва да го направите.

Повтаряйте си постоянно, че сте заобиколени от изобилие. Изберете да мислите, че можете да задоволявате нуждите на децата си, да осигурявате храна и да плащате сметките винаги когато трябва. Позволете на енергията на изобилието да успокои вашите притеснения, доверявайки и знаейки, че средствата за това са предвидени. Изолирайте страховете си и не им позволявайте да тровят най-голямата благословия, която ви се дава – вашите деца. Повече от храната, вашите деца имат нужда от вас – от вашето присъствие и любов,  от това да ги учите, че светът е сигурно място и че те са заобиколени от изобилие.

Проблемна ситуация (ПС) Наскоро заведох дъщеря си на рожден ден. Докато се запознавах с една от майките, внезапно изпитах първосигналната реакция, че просто не мога да й стисна ръката. Чувствах огромна необходимост да се измъкна от там възможно най-бързо. Това никога не ми се бе случвало преди, обикновено се разбирам добре с другите. Същата нощ се събудих вир-вода и парализирана от страх. Имах чувството, че не мога да движа тялото си, и както си лежах в леглото, видях сменящи се пред очите ми картини.

Видях се като млада жена, току-що обвинена в магьосничество. Изглежда,  Свещеникът, който четеше присъдата ми, изглеждаше много доволен, че ме изпраща на сигурна смърт. В следващия миг видях, че съм умряла и се нося над тялото си. Чувствах се много спокойна, и като вгледах отново в свещеника, веднага разбрах, че съм го срещала и в сегашния си живот. Това беше майката, чиято ръка не можах да стисна! След като осъзнах това, страхът, обхванал тялото ми, изчезна и аз успях отново да заспя. Дали случилото се бе просто игра на съзнанието ми, или пък наистина съм надникнала в събитие от отминал живот, предизвикано от срещата ми с тази дама?

Ние винаги сме свързани с предишните си животи. Те са част от нашата енергия, информираност и наше наследство. Някои от нас имат спонтанни спомени от миналите си животи. Друг път ние се свързваме с тях чрез сънищата си. И другия път ние съзнателно се стремим  да преживеем и да се учим от другите си животи чрез регресия.

Един от най-приятните и утешителни аспекти, когато преминаваме през процеса на завръщане в минал живот чрез регресия, е знанието, че любовта никога не умира. Ние продължаваме да се свързваме в различните си животи с душите на хората, които дълбоко обичаме. Нашите роли могат да се променят: в един живот  ние може да бъдем майка и дете, в други – близки приятели или любовници. Всичко това е нашата любов един към друг и желанието ни взаимно да си подкрепяме в нашето израстване и развитие като създатели на реалността, която продължава  да ни събира заедно живот след живот.

Същото важи и за хората, които са ни наранили и ни учат, като ни причиняват болка и ни поставят препятствия. Срещата ви с  онази жена на рождения ден и последвалата мощна емоционална реакция; епизодите, които видяхте  от другия си живот; осъзнаването, че разпознавате в тази жена свещеника, злорадстващ заради смъртната ви присъда, както и възникналите впоследствие картини са ясно потвърждение, че преживявате минал живот. Свързването с този животът ви дава отговор защо първоначалните ви реакции се изявяват точно по този начин.

Всеки път, когато някой влезе в нашия живот, за това има причина. Задайте си въпроса: Каква е причината той/тя да влезе в живота ми? Какво ми показва и ми напомня? Как ми служи този ярък опит от друг живот? Дали този опит ми дава правото да се доверя на способностите си на „вещица“ сега, когато зная, че съм в безопасност, защитена и винаги насочвана? Искрено се надявам, че отговорът ви на последния въпрос е категорично „да“.

Допълнителна информация

Повече за „Пътуване в минали животи“

Мнение за книгата – Завръщане в минали животи: Всичко, което ни е убивало, ни е направило по-силни

Още от Интересни факти

Коронавирусът: по-добрите новини

Бягайте далече от паниката и страховете и не чакайте ваксина или лекарство! Здравето е лична отговорност

Д-р Рюдигер Далке ( Peace Food. Миротворна храна , Болестта като път , 4-те страни на медала и др.) ни предостави текстове от блога си с препоръката да ги...

Д-р Робърт Мелило: Мозъкът и неговата реакция към вирусите

Мозъкът като върховен главнокомандващ в битката за имунитета

Препоръки за поддържането на оптимален имунитет от д-р Робърт Мелило - един от най-търсените световни експерти-практици по функционална неврология на развитието, с над 30-...

Витамин С трябва да бъде причислен към основните хранителни вещества

Витамин С може да спаси живота ви. Из „Кодът на младостта“

Витамин С и имунитетът. Защо в COVID-времената мощният имуностимулант и антиоксидант изчезна намига от аптеките? Хранителна добавка ли е витамин С, или нещо много по-важно?...

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА