Завръщане в минали животи: Всичко, което ни е убивало, ни е направило по-силни

Завръщане в минали животи: Всичко, което ни е убивало, ни е направило по-силни

 

Решаваме днешни проблеми с подсказки от минали животи 

Прочетете тази книга, ако мислите, че не ви засяга

Пътуването в минали животи на Мира Кели започва с една паднала пломба. Прозаичната случка повлича по абсурден начин верига от метафизични преживявания и езотерични послания, но най-важен е хепиендът. Можеше да прозвучи мистично и отвлечено, ако авторката не се избавяше от страдание, с което медицината удря на камък. 

Тежка верига на неусвоен урок души Мира от миналия й живот на окован роб, протяга се отвъд няколко столетия и (уж) изневиделица преобръща живота ѝ. Брънка след брънка – по неписания железен закон на синхроничността, нещата се подреждат като в намислен фантастичен сюжет. Пришпорена от усещане за безизходица, тя си спомня за детския си опит с регресия, прегръща майчината благословия „Бог пред теб, ти след него“ и нагазва отвъд мнимите граници на времето. Озовава се в паралелната реалност на други свои прераждания, от които усвоява фундаменталните уроци за свободния избор и любовта. Свързващото звено между тези животи: „подбраните“ сюжети винаги имат отношение към проблем, който трябва да реши днес, тук и сега.

Нищо не остава от привидно подредения и предначертан живот на обещаващия млад адвокат по корпоративно право в стабилна юридическа кантора. Мигновеното изцеление е само началото на дълбока трансформация, на процес, който ще направи Мира здрава и благополучна. Печелим и читателите, защото чрез нейното споделено ръководство за Пътуване в минали животи напипваме пътя към собственото си благополучие.

За какво не е тази книга. И за какво е

Най-често срещаните думи в Пътуване… са прераждане и регресия, но книгата не е за преражданията и регресията. Не и на първо място. Тя е за човека и неговия шанс да изживее живота си като празник, стига да открие своя Път и да отприщи потенциала си. Технологично трансформацията започва с разрешаването на наболял проблем, което отключва процеса на пътуване към себе си. Другият главен герой са изборите, които правим, и реалността, която те формират. Така че самата регресия като инструмент е номинирана за поддържаща роля. В главната роля е съвсем реалната възможност да излекуваме настоящето си, работейки със своето минало. Каквото и да сме си мислели до този момент за регресията.

Процесът е наситен с образи и прозрения за дела, недовършени в другите ни животи. Нерядко тези прозрения са колкото сюрреалистични, толкова прости и универсални, почти клише. Което е донякъде изненадващо, защото човек очаква от нещо така мистериозно като пътешестването в другите му животи да изскочат също толкова екстравагантни поуки.

Поне две илюзии развява Пътуване в минали животи

  1. Че всичките ни животи са протичали последователно и отделно в миналото. Бестселърът на Мира Кели ражда новината за едновременните животи.
  2. Че сме зависими от друг човек, който да ни ръководи в сеанс на регресия. В Приложение А на книгата се съдържа пълната процедура за саморегресиране.

 

Регресията не е опасна. Резултатът винаги надхвърля очакванията

Телепортирането в други наши превъплъщения ни позволява да видим сериозен проблем, криза или безизходица едновременно от различни гледни точки. Те пък са функция на опита, който човек е придобил, като се е справил – или пък не – със същото предизвикателство в друг свой живот. С други думи, регресията е инструмент за разширяване на съзнанието. Единственото условие, настоява Мира Кели, е да държим ума си отворен за всичко и непривързан към нищо.

Всъщност който посегне към тази невероятна книга, вече знае, че няма нищо по-отмъстително от неразкритите ни дарби, или неразкритите дарове по рождение [1], както ги нарече великият хуманист Стивън Кови. Тези дарби, възпалени поради неразпознаване, често ни се явяват под формата на неидентифицирани депресии – а архетипът на всички човешки страхове е да не се разминем с уникалното си предназначение, или с божествения план за нашия живот и т.н. [2] Събере ли човек кураж да направи свободния си избор и да заживее съобразно своето предназначение, блокажите изчезват. Тоягата отстъпва пред моркова. Настава ерата на благополучието.

Помагало за отстраняване на щетите и саморазвитие                 

Чрез регресия човек черпи опит и ресурси от ситуации в други свои животи, които огледално отразяват сериозен проблем в сегашното му житие-битие. Всяка глава от книгата е отделен урок, основан върху разрешаване на проблемна ситуация при конкретен човек. Включени са упражнения, чрез които сами да разпознаем проблема, причинителите му и начина за неговото разрешаване. И най-важното: да отключим личните си лечителски способности, с които всеки разполага. Приложение А съдържа ръководство за саморегресиране.

Случки с часовников механизъм

В крайна сметка обаче всички проблемни ситуации опират до куража да направим своя свободен избор, който да не вреди никому. Обикновено някаква прозаична или нелепа случка с часовников механизъм ни изстрелва извън зоната на комфорта, за да преоткрием предназначението си и да си припомним какво можем. Долавяме, че нещо тиктака; усещаме, че нещо ни души, но стискаме зъби. Докато не ни падне пломба и вече не можем да си гризем моркова. Удря часът на тоягата.

Важното е, че има кой да ни помогне.

Бог пред нас, ние след Мира.

Дарина Цветкова

[1] В бестселъра на Стивън Кови „Осмият навик“ (КИБЕА, 2011)

[2] Стивън Коуп, Великото дело на живота ти (КИБЕА, 2015)

Допълнителна информация

Мира Кели: Случаи от моята практика на регресионист

Към книгата

Още от Мнения за книги

ЗАЩИТА ОТ ИНФЕКЦИИ е наръчник за заразно здраве. Вече на пазара

Универсален боец в свят на истински и мними заплахи ни изпраща д-р Рюдигер Далке

Защита от инфекции е може би най-комплексният труд, издаден за рекордно кратко време в началото на епидемията от Ковид-19. На 160 страници, само за 8 дни и 7...

Родени за (едно пестеливо) движение. Което ни спестява куп упражнения

Защо отбелязваме Международния ден на здравето с наглед безлично движение/упражнение

В категория „Здраве“ са голяма част от най-успешните заглавия на КИБЕА. Мислех, че ще падне голямо ровене какъв лесен, убедителен, ефективен, прост и полезен съвет да споделим с...

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА