Аз, родителят. Право на избор и гъвкав подход към 25 чести детски болести

Аз, родителят. Право на избор и гъвкав подход към 25 чести детски болести

За Наръчник по алтернативна медицина: Деца, автори: Кристин Густафсон, Джуолинг Рен, Бет Макоън, Дейвид Кифър

Предлага на родителя избор и гъвкав подход как да помогне на детето си при 25 често срещани заболявания: от колики, екзема, диария, нощно напикаване, конюнктивит, никнене на зъби, варицела и настинка до синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност, остър ставен ревматизъм и астма. Обединява опита на конвенционалната медицина, традиционната китайска медицина, хомеопатията и билколечението за постигане на цялостен ефект. При познаване на фамилната обремененост носи мощен заряд за превенция с естествени средства.

Всяка статия за всяко от 25-те най-разпространени детски заболявания съдържа: симптоматика, диагноза, цел на лечението и отделни съвети за едно или друго лечебно средство. Описани са  начините за лечение съгласно четирите системи. Посочва се кога конвенционалните средства са по-ефективни в сравнение с останалите и кога е необходима спешна помощ.

Напомняне! Книгата не е наръчник за самолечение, не заменя консултацията с лекар. Критично важно е да се отчитат всички предупреждения в отделните глави, както и рисковете при самодиагностициране и самолечение.

Как да помогнем на детето си при настинка

Още от Мнения за книги

Предговор: „За архитектурата“ на Витрувий

Елена Йонкова, преводач на текста от латински

Единственото произведение за теорията на античната архитектура и по-специално за архитектурата и строителната техника на Древен Рим, достигнало до наши дни, е прочутият трактат...

Витрувий и неговата вселена

Проф. д-р арх. Георгий Станишев за класическия труд на Витрувий „За архитектурата“

Никога не чета книгите, които трябва да тълкувам... За да не се повлияя...

Оскар Уайлд

Текстовете, написани върху книгата на Витрувий, многократно...

ЗАЩИТА ОТ ИНФЕКЦИИ е наръчник за заразно здраве. Вече на пазара

Универсален боец в свят на истински и мними заплахи ни изпраща д-р Рюдигер Далке

Защита от инфекции е може би най-комплексният труд, издаден за рекордно кратко време в началото на епидемията от Ковид-19. На 160 страници, само за...

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА