Аз, родителят. Право на избор и гъвкав подход към 25 чести детски болести

Аз, родителят. Право на избор и гъвкав подход към 25 чести детски болести

За Наръчник по алтернативна медицина: Деца, автори: Кристин Густафсон, Джуолинг Рен, Бет Макоън, Дейвид Кифър

Предлага на родителя избор и гъвкав подход как да помогне на детето си при 25 често срещани заболявания: от колики, екзема, диария, нощно напикаване, конюнктивит, никнене на зъби, варицела и настинка до синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност, остър ставен ревматизъм и астма. Обединява опита на конвенционалната медицина, традиционната китайска медицина, хомеопатията и билколечението за постигане на цялостен ефект. При познаване на фамилната обремененост носи мощен заряд за превенция с естествени средства.

Всяка статия за всяко от 25-те най-разпространени детски заболявания съдържа: симптоматика, диагноза, цел на лечението и отделни съвети за едно или друго лечебно средство. Описани са  начините за лечение съгласно четирите системи. Посочва се кога конвенционалните средства са по-ефективни в сравнение с останалите и кога е необходима спешна помощ.

Напомняне! Книгата не е наръчник за самолечение, не заменя консултацията с лекар. Критично важно е да се отчитат всички предупреждения в отделните глави, както и рисковете при самодиагностициране и самолечение.

Как да помогнем на детето си при настинка

Още от Мнения за книги

ЗАЩИТА ОТ ИНФЕКЦИИ е наръчник за заразно здраве. Вече на пазара

Универсален боец в свят на истински и мними заплахи ни изпраща д-р Рюдигер Далке

Защита от инфекции е може би най-комплексният труд, издаден за рекордно кратко време в началото на епидемията от Ковид-19. На 160 страници, само за 8 дни и 7 нощи* д-р Далке...

Родени за (едно пестеливо) движение. Което ни спестява куп упражнения

Защо отбелязваме Международния ден на здравето с наглед безлично движение/упражнение

В категория „Здраве“ са голяма част от най-успешните заглавия на КИБЕА. Мислех, че ще падне голямо ровене какъв лесен, убедителен, ефективен, прост и полезен съвет да споделим с...

Код: здраве. Вектор: гравитация – движение

Прости, лесни и интелигентни движения ни подмладяват и оздравяват. Не са фитнес, спорт или йога, но имат общо с НАСА

Автор на „Родени за движение“ е признат учен от...

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА