Дари книга, сподели любов

Дари книга, сподели любов

Възвание към благородния почитател по повод Международния ден на книгодаряването (International Book Giving Day, #bookgivingday). КИБЕА се присъединява с инициативи

Скъпи наши почитатели,

Любовта към любовта, виното – а отскоро и книгодаряването, честваме на 14 февруари. От 8 до 16.02.2018, специално на 14. или по всяко друго време можете да дойдете на „Хан Крум“ 15, да вземете заглавие по свой вкус и… (не)волно да го забравите.

Ще се постараем вашият избор да стигне до любознателни хора, за които книгата е лукс.

До деца, които заради благородната ви разсеяност може би ще хлътнат по четенето.

До училища, които нямат тъкмо това заглавие в библиотеката си – или изобщо нямат библиотека, но вие и ние заедно ще поставим началото.

Или просто подарете книга.

Не е ли добро начало на една нова година, било то и китайска*.

И докато сме на гребена на любовната вълна, видяхте ли новите ни книги? Мда, всичко е любов, но да видим как тя пронизва различни области.

В антиутопията „Строго личен живот“ любовната интрига е повод една вироглава девойка със знатно потекло да се опълчи на своята каста заради неприемливите си чувства към неправилния мъж. Помита куп норми и остава вярна на себе си. Защо ли обаче е толкова самотна.
Футуристична приказка в „предсказателно сегашно време“.
Стряскаща антиутопия и резлива социална сатира по британски канон. Увлекателен интелигентен разказ (справка - шедьовърът „Стремглаво“). И защо ли четем антиутопия от 1968 като утрешен вестник.

„Рай на земята". Как да обичаш детето си по валдорфски, тоест да намериш индивидуалния подход, точната игра, с които да възпиташ мислещ човек и хармонично развит творец. Звучи малко като лозунг, но стане ли дума за смисъла на възпитанието, ние знаем защо, а антропософите знаят как.

„Излекувай ума си“, ако обичаш себе си и цениш живота си осъзнато, със страстното желание да постигнеш цялостност. А значи да успокоиш ума, тялото, душата и духа си. Наръчник за вътрешна трансформация от практици със световна слава. Луиз Хей, дами и господа!

„Сега ми е ясно“ е за любовта по уейндайъровски – към просветлението, което ни прави свободни. Не е абстракция, а равносметка (в края) на живота. Показнò как да израснем, което е възможно, стига да поискаме. И да не искаме, се налага да пораснем, но боли повече.

Очакваме ви!

*На 15 февруари започва Годината на жълтото куче.

Дара Цветкова

Към новината за специалните условия на „Хан Крум“ 15

Още от Интересни факти, Мнения за книги

Ръководство за 12-седмичен курс по творческо писане

Плюс психотерапия за творци, които търсят начин да изживеят призванието си

Много питахте за тази книга, ето я пак. В чест на 30-то ѝ юбилейно издание ви предлагаме отново близка среща с творческото ви начало, при това насаме, в защитена среда....

Кой и с какво спечели наградите от второ теглене на победители в играта „КИБЕА на...

Изтеглихме втората група късметлии, остава още един шанс

Първа награда – ваучер за книги на стойност 200 лв. – Роберт Джераси . С прочувственото си есе за разтърсващия роман „Магията“ г-н Джераси беше сигурен...

Архив

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА