Откъси от книгата „Вашият безкраен потенциал да забогатявате“

Откъси от книгата „Вашият безкраен потенциал да забогатявате“

(из гл. „Съкровищницата на безкрая“)

Науката за забогатяването

Във вселената съществуват ред и закони, според които се случват всички наши преживявания, условия и събития. Има ясен закон за причина и следствие във всичко. Науката за забогатяването почива на закона за вярата. Ако можеш да повярваш! Всичко е възможно за този, който вярва (Маркo 9:23). Законът на живота е законът на вярата. Да вярваш означава искрено да приемаш нещо за истина. Вярвайте в изобилния живот, в щастливия живот, в успешния живот, живейте в радостно очакване на най-доброто и то неминуемо ще дойде при вас. От вярата на човека се определя разликата между богатство и бедност, между успех и провал, между здраве и болест. Космичен закон е, че сходните мисли винаги предизвикват сходни резултати; затова и всеки човек, който дръзко пожелае богатствата на Безкрая, ще ги получи.

***

Трите стъпки към богатството на един бизнесмен

Мой приятел, бизнесмен, ми каза следното в магазина си в Бевърли Хилс:

– Брат ми върти същия бизнес като мен, само на три пресечки оттук. Преуспява и тъне в богатство. Неотдавна нае още двама продавачи. А аз едва свързвам двата края. Не е заради мястото и търговията не е по-различна, значи причината е в мен!

Отбелязах, че забогатяването и напредването в живота не е въпрос на определен бизнес и локация, че богатството е в съзнанието на човека и че някои хора с огромен талант остават бедни и неудовлетворени, а други, с много малко талант или образование, просперират отвъд най-смелите си мечти. Казах му за трите стъпки към неизчерпаемото богатство.

Той ги последва и преуспя.

Първа стъпка: Никога не изказвайте негативни твърдения относно финансите си, като например: „Не мога да си плащам наема“, „Не мога да свържа двата края“, „Бизнесът върви много зле“, „Не мога да си плащам сметките“ и пр. Веднага, щом в ума ви възникне отрицателната мисъл, заменете я с утвърждение: „Аз съм едно с Безкрайната съкровищница вътре в мен самия и всички мои нужди мигновено се задоволяват“. Може да се наложи да си го повтаряте по петдесет пъти на час, но упорствайте и рано или късно негативната мисъл ще спре да ви тормози.

Втора стъпка: Създайте си навик през деня да привиквате ума си към богатствата на Безкрая, като утвърждавате: „Бог винаги помага в труден момент“ и: „Бог е незабавният и непосредствен източник на всичко, което ми е нужно, и ми дава всички идеи, които са ми необходими в кой да е момент, в която и да е точка от пространството“.

Трета стъпка: Всяка вечер се приспивайте с великата истина: „Аз съм вечно признателен/на за Божиите богатства, които са винаги активни, винаги налични, неизменни и вечни“.

Моят приятел старателно изпълни тази духовна рецепта и започна да напредва с големи скокове. Неотдавна ми каза:

– Съзнанието ми приличаше на пустиня и суха земя. Нищо не растеше в него, освен плевелите на невежеството, страха, самоомаловажаването и ниското самочувствие. А сега вървя към победи, успехи и просперитет.

Към книгата

Още от Откъси от книги

Из „Медицината на здравето срещу медицината на болестите: Другият път“, автор: д-р...

Книгата на популярния московски лекар осветлява истинските причини за появата на остеохондроза, хипертония, атеросклероза, диабет и други хронични страдания, нелечими...

Из „Йога за развиване на свръхмозък“, автор: Мастър Чоа Кок Сюи

Ценно помагало с простичка, доказана във времето и валидирана от специалисти техника за избистряне на ума, разгръщане и повишаване на потенциала му. Дори да не се стремим...

Архив

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА