ДА ПРАВИМ ЧУДЕСА. Отново за ефективността на положителното мислене, утвърждението и визуализацията

ДА ПРАВИМ ЧУДЕСА. Отново за ефективността на положителното мислене, утвърждението и визуализацията

Подсказките как да правим чудеса са от чудотворния реквизит на положителното мислене и утвържденията, тук предписани от лекари за изцеряване на житейски болежки, и не само. Страстна прослава на силата на човешкия дух и разум, книгата на д-р Фокс баща и син не може да се похвали с бясната популярност на трудовете с бранда „Луиз Хей“, но пък г-жа Хей не беше лекар, нали? Тук и двамата автори са доктори и текстът, подобно на другия им съвместен манифест за пълноценен живот Събуди се, ти си жив, изобилства с примери от медицинската им практика за ефективно благотворния ефект на предлаганите от тях визуализации. Фокс и син, подобно на Луиз Хей, насърчават свръхупотребата на един-единствен цяр, и той е силата на човешкия дух.

Струва ли си да се пробват съветите на медиците баща и син Фокс? Защо пък не. Още от времето на Вергилий (а сигурно и преди него) Хомо любознателникус е наясно, че „те (демек ние) са способни, защото мислят, че са способни“. В наше време пък лекарите, истински загрижени за добрата ни форма, изведоха формулата на доброто здраве, в която наред с правилния хранителен режим, движението и самоусъвършенстването включват и положителната нагласа. Конкретното, да не кажа опредметеното, и системно прилагано утвърждение с качествена визуализация пък е острието на положителното мислене.

Така че, дори да не спазим цялата 14-дневна програма как да правим чудеса, можем да се хванем за отделни сламки – всъщност златни сламки (и ключове) и сребърни бокали, но за тях – в откъса с техниките на утвърждението и визуализацията. Взети дори поотделно, но редовно прилагани утвържденията вършат чудесна работа. Кратки и лесни за употреба, те действат и когато го вярваме, и когато не го вярваме, уверяват ни двамата автори; естествено, че първото е за предпочитане. Ключът (златният при това) е в честото им експлоатиране. Имаме картбланш да злоупотребяваме с това мощно психоневроимунологично средство (психоневроимунологията се занимава с връзката между психиката, нервната и имунната система).

След бума покрай книги като „Тайната“ днес сме наясно с рисковете, които носи пре-осланянето на положителното мислене, следователно какво ни пречи да опитаме? Ако избягваме залитанията в крайности, можем само да спечелим. Поне няма какво да изгубим.

Аз ги почнах, споделям тук няколко избрани.

Повече – в книгата
Откъси от книгата

Набързо: Освен класическите заглавия на Луиз Хей, към практиките с положителни утвърждения спадат още: Шифърът на Мойсей на Джеймс Туайман. Разнообразни техники за личностна трансформация можете да намерите и в някои по-нови заглавия на КИБЕА: Вашият безкраен потенциал да забогатявате; Ти. Си. Единственият.; Човекът е своето плацебо; Житейска навигация и др.

Още от Мнения за книги

ЗАЩИТА ОТ ИНФЕКЦИИ е наръчник за заразно здраве. Вече на пазара

Универсален боец в свят на истински и мними заплахи ни изпраща д-р Рюдигер Далке

Защита от инфекции е може би най-комплексният труд, издаден за рекордно кратко време в началото на епидемията от Ковид-19. На 160 страници, само за 8 дни и 7 нощи* д-р Далке...

Родени за (едно пестеливо) движение. Което ни спестява куп упражнения

Защо отбелязваме Международния ден на здравето с наглед безлично движение/упражнение

В категория „Здраве“ са голяма част от най-успешните заглавия на КИБЕА. Мислех, че ще падне голямо ровене какъв лесен, убедителен, ефективен, прост и полезен съвет да споделим с...

Код: здраве. Вектор: гравитация – движение

Прости, лесни и интелигентни движения ни подмладяват и оздравяват. Не са фитнес, спорт или йога, но имат общо с НАСА

Автор на „Родени за движение“ е признат учен от...

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА