Кои са най книгите от КИБЕА за 2018 и препоръките им към настъпващата 2019

Кои са най книгите от КИБЕА за 2018 и препоръките им към настъпващата 2019

Скъпи приятели и почитатели,

Честито – годината на Кучето, повече хаплива, отколкото закриляща, е кажи-речи зад гърба ни! С приятелско „грух“ и чаткане на свински копитца към нас устремно се носи поредната година на парадоксите, в която според Гал Сасон ще се роди детето у нас. Кибейци сме готови да го посрещнем достойно, ибо през 2018 грижливо подготвихме почвата за хармоничното му развитие.

Здравето преди всичко, така че първо ще потропаме на портите на забавната страна Зъбландия, откъдето започва пътешествието ни. Следва стръмно изкачване към мозъка и неговите полукълба с техните сложни и все по-често нарушени връзки, които откъсват нашите деца от света. Ние обаче разполагаме с работеща Програмата за балансиране на мозъка, която отменя присъдата „това не се лекува“, тегнеща над малчугани със сериозни проблеми на вниманието, поведението и обучението. И докато сме на темата – проверихте ли детето си за дефицит на В12, защото това „дребно недоглеждане“ може да ни спести куп от гореизброените трудности, а и други неврологични или психични проблеми?

Здрав родител – здраво дете, учи древна кибейска мъдрост. Така че отговорните възрастни, добре отспали си и бодри, се поглеждаме решително в огледалото и с мантрата „Ти си единственият“ се захващаме да подредим и изцерим нещата като същи емоционални алхимици, които знаят как умът може да излекува… сърцето например. Просветени сме, че неговото здраве минава през устата, а и винаги можем да забъркаме лековита отвара с билките от градината на Господ или да направим кратка справка с астро-лунния календар кога какво да предприемем.

Минаваме на качествено ново ниво, като пробуждаме истинската смелост в сърцето си и се усмихваме на страха. Време е да се захванем да правим чудеса, като използваме силата на подсъзнанието, за да постигнем успеха, който заслужаваме. Да, да, за пореден път – притежаваме силата да променяме себе си и своя свят! Особено ако впрегнем няколко дремещи у нас архетипа – на Персефона и Деметра, на Зевс и Дионис например. Постигането на лична сила и мъдрост е лайтмотивът и на поне 69 от 70-те интервюта с велики духовни учители, които, освен всичко друго, ни учат и на строга вътрешна дисциплина. Закъде без нея, освен ако не ни влече неудържимо животът след смъртта или пък сродната тема за смъртта и умирането? Пак вътрешната дисциплина ще ни помогне да надмогнем изкушението например, когато целта е непоносимо близо, но постигането й поставя под угроза свидния ни строго личен живот. Пример: стигнали сте до последния лагер току под Гашербрум, но точно сега върхът не приема. Уви, понякога магията на сливането с всемира отвисоко не се получава, но мигар ще се откажем да правим чудеса, надмогвайки ограниченията, които сами си поставяме, и възхождайки на върхове, които сами си набелязваме?

Не и ние в България – все пак делим територия с едно от първите двуполови същества, заселили Земята; съдбовният контакт е в гените ни.

Не и вие, скъпи на сърцето ни почитатели на по-добрата книга за тялото, за ума, за душата и духа! Пожелаваме Ви всичкия рай на земята и светли празници, интензивно наситени с магически истории и чудеса от небето! Колкото необясними, толкова и земни, нека те да направят живота ви по-лесен, по-цветен и по-весел. Апропо, струва ли си да чакаме само на небесата, като последните две ги можем и сами, особено ако наоколо се навърта дяволитата чаровница Мортина в неизменната компания на незаменимия си приятел – хрътката албинос Скръбен?! Заредете батериите с доза находчив хумор, ако ли децата ви са склонни да ви отстъпят поне за малко и с терапевтична цел тази чудесно измислена, написана и нарисувана „история, от която да умреш от смях“. Или пък споделете с наследниците си удоволствието от графичната новела за извечната битка между доброто и злото, обсебили човеци, богове, дракони, джуджета и великани. Макар че там потъваме в суровия свят на нибелунгите и нещата стават сериозни.

Догодина се ражда новият ни Аз, пророкува Гал Сасон, и препоръчва да си дадем духовно име. Каквото и да си изберете, нека ваш кръстник и покровител бъде Юпитер – планетата на сполуката и щедростта. То и Прасето май е тотем на благоденствието, така че – смело напред към неговата, надяваме се, по-розова 2019!

Дежурен редактор от Коледния департамент на КИБЕА:
Дара Цветкова

Още от Интересни факти

Кой и с какво спечели наградите от второ теглене на победители в играта „КИБЕА на...

Изтеглихме втората група късметлии, остава още един шанс

Първа награда – ваучер за книги на стойност 200 лв. – Роберт Джераси . С прочувственото си есе за разтърсващия роман „Магията“ г-н Джераси беше сигурен...

Великото приключение на малкото китче Съни в чудесна книга. И две (засега) изложби

Предстоят премиера и две арт ателиета в София

Симпатична наситеносиня, образователна и поучителна е двуезичната детска книжка Великото приключение на малкото китче Съни . Излезе на български и...

Архив

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА