Трети кръг на играта „КИБЕА на нощното ми шкафче“: (С) какво спечелихте

Трети кръг на играта „КИБЕА на нощното ми шкафче“: (С) какво спечелихте

ПЪРВА НАГРАДА (чрез жребий) – ваучер на стойност 200 лв.: Рени Бончева
Трудно ми беше да избера една любима книга на издателство „Кибеа“, затова изпращам две.
„EQ Емоционална интелигентност за всеки“, Стефани Вермюлин. Тази книга би била полезна на всеки. Написана е много достъпно и информацията е добре организирана. Всеки може да научи повече за себе си, как и за какво използва енергията си в ежедневието, как се справя с чувствата си. Когато се научим да управляваме емоциите и чувствата си, ще можем да изградим по-пълноценни взаимоотношения с околните.[…] Иска ми се да я бях прочела преди няколко години. Изключително полезна книга! Научих много.
„Пътят към успеха“, Наполеон Хил. От тази книга ще научите как да постигнете успех. Това, разбира се, зависи от Вас самите, от Вашата цел в живота, инициативност, въображение, ентусиазъм, действия, и т.н. Харесва ми, че пътят към успеха е представен в 15 билборда, които насочват хората към правилния маршрут. […] Книгата ми е ценна, защото успях да купя един от последните екземпляри онлайн.
Наполеон Хил ми е любимият автор до момента. От неговите книги съм научила много. 

Други книги на издателство „Кибеа“, които съм прочела: „Най-великият търговец на света“, Ог Мандино (ЛЮБИМА, НА СЪРЦЕ МИ Е!); „Как да постигнем успех чрез позитивна психическа нагласа“, Наполеон Хил, У. Клемънт Стоун (ИМАМ Я!), „Изкуството на продажбата“ и „Витамини на успеха за позитивен ум“, Наполеон Хил

***
ВАУЧЕР ЗА 50 ЛВ. (чрез жребий): Йоана Захариева
Получих електронна поща с информацията за Вашата игра [нюзлетъра на КИБЕА] и реших да се включа.
Едни от любимите ми книги на Вашето издателство са „Четирите споразумения“ на Дон Мигел Руис и „Излекувай живота си“ на Луиз Хей. Харесвам тези книги, защото те могат да бъдат препрочитани стотици пъти и въпреки това аз лично имам нужда да си ги отварям от време на време, за да си припомням написаното. И двете книги според мен, са за хора, които ценят личностното си израстване и биха искали сами да са господари на живота си, а не винаги някой друг да им е виновен. Ще се радвам да прочета и други книги на Вашето издателство!

***
ВАУЧЕР ЗА 50 ЛВ. (чрез жребий): Мари-Жанет Иванова
Голям почитател съм на Вашата серия „Познай себе си“ и затова ми е изключително трудно да избера една книга, която да определя като любима. „Пилешка супа за душата на тийнейджъра“ е първото заглавие на Кибеа, което някога съм чела. Именно от историите, поместени в нея, започна промяната на моя живот в положителна посока. Това е едно от малкото заглавия, които препрочитам. В нея всеки път успявам да открия нови причини да бъда благодарна и щастлива.

***
ВАУЧЕР ЗА 50 ЛВ. (чрез жребий): Мирослава Петрова
Благодаря Ви, че израстваме заедно вече 30 години, защото случайно или не, ние сме и набори!
Много книги съм прочела и продължавам да чета, защото просто защото обичам четенето. Много книги съм обикнала и харесвам, но моето внимание през последната една година беше завладяно от две книги на Йозеф Киршнер. Това са „Манипулирайте, но правилно“ и „Изкуството да бъдеш егоист“. Ако трябва да избера от двете коя е номер едно, бих заявила с две ръце, че двете са номер едно. Не може да бъдат сравнени, защото двете са толкова допълващи се, едно цяло […]. Прочиташ едната, усещаш че си научил много и си се влюбил в нея. Започваш да четеш другата и […] тя все едно е продължение на предишната, погледната през друга призма. Това е литература със смисъл, изпълнена с вяра и даваща ти надежда. Всичко да бъде както ти пожелаеш, стига да се придържаш към съветите и уроците, които носят тези две книги.

ИЗБОР НА РЕДАКЦИЯТА

Ева Кавръкова
Обичам книгите ви и както си личи от снимката, съм ви ревностен и дългогодишен последовател. Не можаха да се съберат всичките ми съкровища в кадъра.
Нямам нелюбима книга от вашите, но фаворитът ми е Луиз Хей. Нейните заглавия са ми безценни. Не знам колко пъти съм купувала нейни книги и съм ги подарявала, нещо ме кара отвътре. Тя ми помогна в много трудни моменти, показа ми една различна перспектива, даде ми едно ново разбиране за себе си, за другите, за живота. Нейните книги са ми като настолна библия и наистина стоят на купчинка на нощното ми шкафче. Връзката ми с нея е толкова силна чрез книгите ви, че когато тя почина, искрено плаках и тъгувах.
Благодарение на Луиз Хей се срещнах с вашето издателство и година след година се запознавах и с другите ви автори . Много са ми важни Рюдигер Далке, Екхарт Толе, Уейн Дайър, Дейл Карнеги, Дон Мигел Руис, Джеймс Холис. Скъпи са ми историите на Мич Албом и сборника със споделени истории „Пилешка супа за женската душа“.
Благодаря, че ви има, Кибеа! Книгите, които издавате, не са само хубави и полезни. ИМАМЕ НУЖДА ТОЧНО ОТ ТЕЗИ КНИГИ. Обичам ви и моята истинска награда е, че ви чета.

***
Инж. Иван Петров
Обичам да чета, но през последните години съм влюбен в книгите, които издавате. Библиотеката ми е пълна и имам много различни заглавия, […] но мой фаворит е серията „Познай себе си“.
Моите топ 3 заглавия от любимата ми серия са „Най-великият търговец на света“, Ог Мандино;  „Изкуството да бъдеш егоист“, Йозеф Киршнер; „Манипулирайте, но правилно“, Йозеф Киршнер
Най-много ми хареса, най-много ме мотивира и най-промени изцяло мирогледа ми и живота ми моята библия за успех „Най-великият търговец на света“ от Ог Мандино. Човек лесно се подвежда, че успехът се движи само от печалбите и финансовите резултати. Лесно е да изгубим поглед над пътуването и да ни убегне човешката същност, залегнала в смисъла на търговията. Тя е ключова за работата на всеки един сектор. „Най-великият търговец на света” е първата книга, която ми помогна да разбера това и да се ориентирам. Тя се докосна до мен и до моя начин на мислене. Създаде прозрения. В един велик цитат се корени същността на най-великия търговец на света: „Никога над теб. Никога под теб. Винаги до теб”. Мото, което взех присърце и мото което стана мой личен девиз.
Преди тази книга имах много други любими. Повечето от тях бяха научна литература, дори романи, но те никога не успяха да ми проговорят директно. Тази книга заговори на душата ми. Накара ме да поискам повече действие от собствения си живот и ми внуши кои са инструментите, нужни, за да го предприема. […]
Продължавайте да издавате качествена и мотивираща литература, а ние ще продължаваме да Ви подкрепяме и четем.

***
Рафие Шерифова
Приготвям си чая с помощта на зашеметяващия труд на Мария Требен „Билки от градината на Господ“. А когато излизам за билки, винаги нося със себе си „Книга за билките“. Последното ми откритие е „Най-великият търговец на света“ (Ог Мандино), от което черпя мъдрости.
Едно нощно шкафче не е достатъчно за книгите на КИБЕА. Затова са с мен в кухнята и сред полята. Те са като Кибела – носят духа й и олицетворяват силата на природата.
Честит рожден ден, плодородно издателство. Раждайте още от тези ценни дарове!

***
Наталия Георгиева
С удоволствие чета книги на вашето издателство. Аз съм една жена, на която автоимунното заболяване преобърна живота и света. Преди около 6 години здравословното ми състояние се влоши драстично и така започна моя интерес към книгите за здравето, а вашето издателство има голям избор от наистина ценни книги на тази тема. Някои от тях преобърнаха храненето ми (като „GAPS. Връзката между храносмилателната система и психиката“), други мисленето ми. От 3 години се занимавам професионално като консултант на хранителни добавки, след като се дипломирах като експерт в областта. Смея да кажа, че книгата, която ми стана любима на тази тема, е „Лечение с храни и хранителни добавки“ на Филис и Джеймс Балч. Тя е като една необятна енциклопедия, която ежедневно ми помага и подсеща какво мога да препоръчам на клиентите си, както и на мен самата и моите близки.

***
Диана Димитрова
Диана ни изпрати видео, за което сърдечно благодарим! Ето какво споделя тя за своя избор, класиката „Болестта като път“: Книгата ще ми бъде изключително полезна, защото е в моята сфера на дейност като професионалист. Искам да им (тоест на нас, кибейциJ) благодаря, че се грижат за хората, които четат, с малки подаръци, с нещо, което докосва читателя, с каузата си. Щастлива съм, благодаря ви!
Видеото е публикувано на @Kibeabook , а в галерията има снимка на Диана с „Болестта като път“

***
Даниела Михалева
Първата ми среща с Кибеа беше през 1997 г. и беше любов от пръв поглед и за цял живот. Книгата на Дейл Карнеги „Как да печелим приятели и да влияем на другите“ (препоръчана от мой колега заради работната ми позиция като мениджър „ Обслужване на клиенти“ в голяма национална компания тогава), ми помогна да намеря пътя към хората, да ги разбирам, ценя и заобичам и определено ме вдъхнови за кариерното ми израстване като лидер...
Заобичах и книгите на Кибеа, които ме съпровождаха през годините в много трудни житейски моменти като загубата на майка ми, израстването ми като самотен родител, здравословни проблеми и др. Определено пилешката супа стопли душата ми, подкрепи ме с вяра, надежда и любов, освети пътя към личностното ми израстване... Мечтата ми един ден е да имам цялата колекция.
Днес в моята библиотека имам много книги, за всяка от които мога да напиша отделна история за чудесата, случили се в моя живот и тези на моите близки, приятели, колеги, клиенти, на които съм ги препоръчала.
Вашият конкурс ме изправи пред труден избор да реша коя е любимата ми, защото на нощното ми шкафче винаги има поне две. Ето моите най-любими: „Как да печелим приятели и да влияем на другите“ и „Пилешка супа за душата“ (съдейки по външния им вид, и най-дълго живелите с мен) [Снимките са в галерията под новината.]
Страховете пораждат безпокойство, пречат ни да виждаме ресурсите във и около себе си, да извървим малките стъпки по пътя към  щастието, спокойствието и удовлетвореността. Благодарна съм на срещата ми с тези две прекрасни книги, Кибеа ! Честит празник и до нови вдъхновения!

***
Симеон Панайотов
Още щом видях флаера за играта ми стана много весело, защото наистина имам на нощното си шкафче, не една, а три книги, две от които са на Кибеа :) Трудно ми е да избера една от двете, която да определя като любима, защото която и от двете да отворя, когато и да е това, все попадам на нужно за мен в този момент послание. Освен това повечето от любимите ми книги са отново на Кибеа.
Едната книга е „Без кал няма лотоси“, на Тик Нят Хан, а другата е „Чудото на осъзнатия живот“, пак от него. Трудно ми е да реша коя от двете ми е любима. По-скоро те се допълват и за мен са като една книга. Освен това, не на нощното ми шкафче, но също под ръка са други две негови книги, отново на Кибеа: „Щастие“ и „Истинска любов“ [Тик Нят Хан]. Заедно те съставляват още по-голяма книга.
Четенето на която и да е от тези четири книги е не само приятно, но много често и медитация само по себе си. Тик Нят Хан има способността да ми въздейства по начин, по който никой друг автор/учител не е успял досега. Присъствието му, спокойствието, добротата и любовта в гласа му се усещат и въздействат от страниците, през думите, така сякаш той е тук до мен.
Благодаря на Кибеа за всички чудесни книги, които е направила достъпни на български език!

***
Елена Родимова
Добре, че съм абонирана за бюлетина ви,  защото нямаше да разбера за играта ви. Много интересно предизвикателство сте отправили на читателите, а и наградният фонд си е много примамлив, та бързам и аз да се включа.
Книгите на нощното ми шкафче са ми и настолни, държа ги близо до леглото за да мога често да посяга към тях. Едната, в която съм влюбена е „Малък наръчник за йога и медитация“. Тя ми харесва, защото съдържа есенциална информация за йога практики, медитации, разнообразни видове асани. Всичко на едно място, при това в джобен формат! Чудесно издание е.
Другата, разбира се, е „Силата на настоящето“ на Толе, към която често се връщам, а благодарение на нея прочетох и също толкова ценната „Нова земя“. Кой да знае, че съществува феноменът „Болково тяло“, кой да знае че за много от състоянията ни си има причина. Обичам да чета предговора на книгата, защото в него Толе разказва своята история с преминаването си през тревожността и отчаянието. Действа ми наистина вдъхновяващо и ме кара да знам, че промяната може да настъпи във всеки, стига само да я потърси.
Благодарна съм, че издавате книгите на Толе, а доведеният ми баща ви е още по-голям фен! Има всичко на Толе, издадено на български и е чел книгите сигурно по десетина пъти всяка. Приключва последната страница и обръща пак на първата, представяте ли си?

Мили хора, честит празник, честита 30-та годишнина (нещо като набори сме с издателството). Още много постигнати успехи и издадени стойностни книги!

***
Eлица Георгиева
Селектирала съм 5 заглавия на първенците измежду книгите, които промениха живота ми. Всяка от тях ми е повлияла в даден момент, но една продължава да дежури на нощното  ми шкафче и винаги е в чантата – „Хюман Дизайн“. Тази книга промени възприятието ми за околния и моя собствен свят, накара ме да разбирам различностите у създанията и, разбира се, да изживея дизайна си. Книгата ми позволява да разшифровам различните хора и да ги анализирам, като им помагам да разберат повече за самите себе си и за неща, които винаги са знаели, но не са осъзнавали като част от себе си. Тази книга провокира дълга серия от обучения и срещи с интересни хора.
Продължавайте да радвате читателите си и да променяте животи. Благодаря ви!

***
Доц. д-р Гергана Славова
Здравейте и честит 30-и рожден ден от мен!
Радвам се от сърце , че по случай него мога да споделя с вас нещо много интересно и полезно. Обичам вашето издателство, както и книгите, които издавате. Имам доста любими „ваши-наши“ книги, но днес реших да споделя с вас две, които аз и семейството ми харесваме особено много: „Ти си незаменим“ ( Книга за вярата в Живота) на Аугусто Кури и „Героят във всяко сърце“ на Х. Джаксън Браун и Робин Спизман. Както подсказват заглавията, и двете книги са силно мотивиращи и прекрасни. Зареждат с енергия и вяра в собствените сили и прекрасните моменти в живота. Аз ги наричам „книги, които подаряват криле“. Обичам такива книги и с огромно желание ги подарявам на детето и студентите си, защото знам каква сила съдържат в себе си.
За мен е удоволствие, че мога да ви чета и че ви има. Аз самата също съм автор на над 85 икономически публикации, от които 15  са монографии, учебници  и книги и на лирика в 15 алманаха и две самостоятелни книги с поезия. Но вашето издателство и духът на книгите, които представям днес, винаги са ме мотивирали да бъда и да продължавам да творя, затова ви благодаря горещо и от сърце, и ви честитя още веднъж вашия 30 рожден ден.

ДЕТСКА СЕКЦИЯ на категорията ИЗБОР НА РЕДАКЦИЯТА

Ася Асенова-Банкова
Елена е с една от любимите си книжки на Мортина. Историята на Мортина е забавна, лека за четене и помага на децата да преодолеят страха си от вампири, вещици и духове. На рисунката е нарисувана Мортина и приятелят й призрак.
***
Антония Златанова
Вдъхновени от книжките за Мортина, вече си имаме и парцалена кукла Мортина :) Благодарим за вдъхновението!

Към новината за изтеглянето на наградите в 3-ти кръг. Снимките на победителите са в галерията под нея.

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА