Кодът на младостта

Кодът на младостта

 

Кога последно сте чели, че: кравето масло е здравословно, добрият стар витамин С трудно се предозира и нормата му е много по-висока от възприетата сега; тренировките не означават непременно пот и мъки; няма „добър“ и „лош“ холестерол, а т.нар. холестеролна теория (доказателствата й се изчисляват в милиарди долари) претърпя крах; слънцето е нещо хубаво и защитните средства не са задължителни при определени условия и т.н.?

В „Кодът…“ ще прочетете доста провокативни, но обосновани фактологично твърдения. Още една книга за златното сечение между двигателен режим и хранене, което с подходяща нагласа и усилия ни връща енергията и волята за живот. Някъде по пътя между двете са разкодирани куп истини с какви артефакти се храним и защо да не го правим. Лайтмотив на авторите: редица научно доказани факти не са нови и са засекретени или умишлено неглижирани в името на корпоративни печалби.

Ново обаче е покаянието на Мерилин Даймънд, че преди години страстно е бранила противоположната кауза (на веганството и вегетарианството). Собственият й живот обаче я принуждава да преразгледа идеологията си и в опит да го запази тя коренно я променя. Почти същото се случва с партньора й.

В книгата има много убедителна и добре аргументирана информация как да запазим или върнем доброто си здраве: от теория и практика на храненето, в т.ч. готварски рецепти, до физически упражнения. Всеки съвет е теоретично подкован и изпитан на практика.

Допълнителна информация

Повече за книгата

Откъси от книгата

Още от Мнения за книги

ЗАЩИТА ОТ ИНФЕКЦИИ е наръчник за заразно здраве. Вече на пазара

Универсален боец в свят на истински и мними заплахи ни изпраща д-р Рюдигер Далке

Защита от инфекции е може би най-комплексният труд, издаден за рекордно кратко време в началото на епидемията от Ковид-19. На 160 страници, само за 8 дни и 7 нощи* д-р Далке...

Родени за (едно пестеливо) движение. Което ни спестява куп упражнения

Защо отбелязваме Международния ден на здравето с наглед безлично движение/упражнение

В категория „Здраве“ са голяма част от най-успешните заглавия на КИБЕА. Мислех, че ще падне голямо ровене какъв лесен, убедителен, ефективен, прост и полезен съвет да споделим с...

Код: здраве. Вектор: гравитация – движение

Прости, лесни и интелигентни движения ни подмладяват и оздравяват. Не са фитнес, спорт или йога, но имат общо с НАСА

Автор на „Родени за движение“ е признат учен от...

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА