Кодът на младостта

Кодът на младостта

 

Кога последно сте чели, че: кравето масло е здравословно, добрият стар витамин С трудно се предозира и нормата му е много по-висока от възприетата сега; тренировките не означават непременно пот и мъки; няма „добър“ и „лош“ холестерол, а т.нар. холестеролна теория (доказателствата й се изчисляват в милиарди долари) претърпя крах; слънцето е нещо хубаво и защитните средства не са задължителни при определени условия и т.н.?

В „Кодът…“ ще прочетете доста провокативни, но обосновани фактологично твърдения. Още една книга за златното сечение между двигателен режим и хранене, което с подходяща нагласа и усилия ни връща енергията и волята за живот. Някъде по пътя между двете са разкодирани куп истини с какви артефакти се храним и защо да не го правим. Лайтмотив на авторите: редица научно доказани факти не са нови и са засекретени или умишлено неглижирани в името на корпоративни печалби.

Ново обаче е покаянието на Мерилин Даймънд, че преди години страстно е бранила противоположната кауза (на веганството и вегетарианството). Собственият й живот обаче я принуждава да преразгледа идеологията си и в опит да го запази тя коренно я променя. Почти същото се случва с партньора й.

В книгата има много убедителна и добре аргументирана информация как да запазим или върнем доброто си здраве: от теория и практика на храненето, в т.ч. готварски рецепти, до физически упражнения. Всеки съвет е теоретично подкован и изпитан на практика.

Повече за книгата прочетете тук.

Откъси от книгата прочетете тук.

Категория: 

Още от Мнения за книги

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА