Кодът на младостта

Кодът на младостта

 

Кога последно сте чели, че: кравето масло е здравословно, добрият стар витамин С трудно се предозира и нормата му е много по-висока от възприетата сега; тренировките не означават непременно пот и мъки; няма „добър“ и „лош“ холестерол, а т.нар. холестеролна теория (доказателствата й се изчисляват в милиарди долари) претърпя крах; слънцето е нещо хубаво и защитните средства не са задължителни при определени условия и т.н.?

В „Кодът…“ ще прочетете доста провокативни, но обосновани фактологично твърдения. Още една книга за златното сечение между двигателен режим и хранене, което с подходяща нагласа и усилия ни връща енергията и волята за живот. Някъде по пътя между двете са разкодирани куп истини с какви артефакти се храним и защо да не го правим. Лайтмотив на авторите: редица научно доказани факти не са нови и са засекретени или умишлено неглижирани в името на корпоративни печалби.

Ново обаче е покаянието на Мерилин Даймънд, че преди години страстно е бранила противоположната кауза (на веганството и вегетарианството). Собственият й живот обаче я принуждава да преразгледа идеологията си и в опит да го запази тя коренно я променя. Почти същото се случва с партньора й.

В книгата има много убедителна и добре аргументирана информация как да запазим или върнем доброто си здраве: от теория и практика на храненето, в т.ч. готварски рецепти, до физически упражнения. Всеки съвет е теоретично подкован и изпитан на практика.

Допълнителна информация

Повече за книгата

Откъси от книгата

Още от Мнения за книги

Ръководство за 12-седмичен курс по творческо писане

Плюс психотерапия за творци, които търсят начин да изживеят призванието си

Много питахте за тази книга, ето я пак. В чест на 30-то ѝ юбилейно издание ви предлагаме отново близка среща с творческото ви начало, при това насаме, в защитена среда....

Предговор: „За архитектурата“ на Витрувий

Елена Йонкова, преводач на текста от латински

Единственото произведение за теорията на античната архитектура и по-специално за архитектурата и строителната техника на Древен Рим, достигнало до наши дни, е прочутият трактат...

Витрувий и неговата вселена

Проф. д-р арх. Георгий Станишев за класическия труд на Витрувий „За архитектурата“

Никога не чета книгите, които трябва да тълкувам... За да не се повлияя...

Оскар Уайлд

Текстовете, написани върху книгата на Витрувий, многократно...

Архив

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА