Практика: Прерязване на нишките на обвързаността

Практика: Прерязване на нишките на обвързаността

Из книгата Любов, секс и пробуждане

 

Тази медитация се прави насаме.

Пригответе стаята или пространството, в което ще практикувате церемонията. Запалете свещи, тамян, пуснете тиха музика като фон. Погрижете се да не ви безпокоят. Изключете интернет, факсовете и телефоните.

Осигурете си шишенце с любимото си етерично масло – например лавандула или мента, – за да го прокарате над аурата или енергийното тяло в края на медитацията и да запечатате събитието.

Седнете за медитация с лице към стена. Представете си, че човекът, от когото искате да се отделите, седи между вас и стената. Поставете пред себе си възглавничка, която да символизира този човек.

Поклонете му се с намасте или Поздрав от сърцето.

Обяснете, че изпълнявате този ритуал, за да си върнете свободата, и че това е от полза и за двамата партньори, защото когато и двамата са свободни – от копнежа, неудовлетворението, негодуванието – приятелството отново е възможно.

Затворете очи. Представете си, че има енергийна нишка между центъра на гърдите ви и гърдите на човека пред вас, нещо като пъпна връв.

Когато сте готови, сложете ръце пред гърдите си, поставете ръба на дясната ръка върху дланта на лявата ръка. Сега дланите ви представляват нещо като „гилотина“, въображаемо острие.

Вдишайте дълбоко, вдигайки ръце над главата си, и после задръжте дъха си за няколко секунди.

Издишайте напълно, извикайте силно „Хо!“, и рязко пуснете ръце надолу, прерязвайки нишката, която ви свързва.

Отново вдишайте дълбоко, поставяйки длани върху гърдите си. Издишайте докрай, изтласквайки ръце навън към въображаемия си партньор. Кажете: „Връщам ти енергията!“

Повторете и двата жеста няколко пъти.

Сега поставете длани върху сърцето си. Вдишайте дълбоко. Кажете на глас: „И вземам обратно моята енергия!“

Няколко минути вдишвайте дълбоко в областта на сърдечната чакра, докато я почувствате спокойна и изпълнена.

Сега се фокусирайте върху долната част на корема или хара центъра, точно под пъпа, и повторете процеса, прекъсвайки енергийната нишка между вашите две хари. Направете това за всички енергийни центрове, които усещате, че имат нужда от пречистване, като сексуалния център (областта на гениталиите), силовия център (областта на слънчевия сплит) или третото око (между веждите).

Когато приключите, вземете спрея с пречистващ аромат и напръскайте отпред и отзад около себе си. Това ще помогне за запечатването на новата енергийна формация, в която всички нишки са прекъснати.

Останете в медитация няколко минути, усещайки лекотата и свободата си.

Станете, пуснете хубава музика и танцувайте 5-10 минути.

Сега сте готови за следващото си приключение.

Ако връзката с дадения човек е била дълбока, препоръчва се медитацията да се повтаря всеки ден в продължение на една седмица.

От години преподавам този процес в моите групи. Помагал е на хора, които искат да се освободят от витаещото влияние на партньор, бивш съпруг или човек, когото много са обичали, но е починал.

Никога не се противопоставяй на никого и на нищо. Вместо това избери да изразяваш и показваш онова, което е вярно за теб.

Из „Моята тайна е тишината“, Адяшанти

Допълнителна информация

Мнение за книгата

Още за книгата

Още от Откъси от книги

„Негативното мислене“ не е това, което мислите: За неговата сила, болестта и изцелението

Четем „Когато тялото казва НЕ“ от д-р Габор Мате

Книгата изследва единството ум – тяло и влиянието му върху връзката стрес – болест. Насърчава познанието и изцелението и може да промени живота...

Откъснати деца

Винаги има надежда!

Неврологичните разстройства в детска възраст имат много общи характеристики и често биват окачествявани като обучителни трудности или поведенчески нарушения, подтекстът на което...

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА