УПРАЖНЕНИЕ: Проста практика за засилване на сексуалния магнетизъм и страст

УПРАЖНЕНИЕ: Проста практика за засилване на сексуалния магнетизъм и страст

Из книгата Тантра. Секс за душата, автор: Сомананда Моузес Маймон

Като партньори трябва да се договорите, че за момента оргазмът няма да бъде цел на сексуалния ви съюз. По-скоро ще се откажете от обичайния секс до следващо нареждане и единствената ви цел ще бъде да доставяте удоволствие на другия и да си позволите да получавате удоволствие. Идеята е да не бъдете ориентирани или твърде фокусирани върху оргазма, а да се съсредоточите върху даването и капитулацията. Научете се да се наслаждавате на процеса, вместо да преследвате маниакално целта, и с изненада ще откриете, че страстта и химията се засилват неимоверно.

Започнете с тантрически масаж (или просто с масаж с масла, ако не сте запознати с тантрическия масаж). Фокусирайте се върху усещането за наслада без каквото и да било бързане. Използвайте докосването, устата си или други усещания от допира с тялото на другия. Но акцентът в тази практика е различен, защото фокусът е върху самия контакт, а не върху препускането през него, поради което няма специални инструкции за стъпките, нито предписания. Правете каквото ви харесва, но с правилната нагласа. Не бързайте и се отърсете от всякакви „животински желания за кулминация“. Изследвайте телата си и се масажирайте нежно, докато и двамата се възбудите напълно; изключително важно е жената да бъде много възбудена и вибрираща. Завършете сеанса без експлозия, без еякулация и без кулминация; вместо това и двамата трябва да се насладите на радостта от даването, която сте споделили току-що, и да бъдете благодарни за пулсиращите във вас усещания.

Щом сеансът завърши, е препоръчително и двамата да се заемете с Хатха йога, за да сублимирате предизвиканата от масажа сексуална възбуда (да я насочите нагоре в тялото)*.

Продължете с тези тантрически или чувствени масажи поне три седмици и след това обърнете внимание на магнетизма и привличането, възникнали между двама ви. В този момент е препоръчително да потърсите семинар по тантра или учител, който да ви насочи към следващото ниво на изграждане на връзката и страстта.

*Същият ефект се постига и с изпълняването на Шестия ритуал от книгата „Петимата тибетци“ или „Древната тайна на извора на младостта“. (Бел. Д. Ц.)

Допълнителна информация

Мнение за книгатаСекс за душата, като първо броим тялото
Книгата „Тантра. Секс за душата“

Още от Откъси от книги

Из „Астрологична прогноза за 2021: Светлина в мрака“, автор: Гал Сасон

Откъси от книгата в аванс

Към моите сестри и братя по кръв и дух

България е в моето ДНК и винаги ще заема специално място в сърцето ми. Някои от вас може би знаят, че баща ми е от Варна. Израсъл...

Душата, свободна от страх – решаващ фактор за укрепване на имунната система

Четем „Защита от инфекции. Как да укрепим имунната си система трайно с естествени природни средства“

Публикуваният откъс е от края на Първа част „Нашият свят изисква укрепване на имунитета – сега и в бъдеще“. Преди това са приведени съвети и насоки за хранене и начин на живот...

Да успокоим ума и да избистрим мислите с готварски рецепти от аюрведа

Четем и готвим с „Аюрведа в кухнята“

Авторката Кейт О’Донъл: Въпреки че аюрведа е епична, сложна, утвърдена във вековете медицинска система, в тази книга споделям някои практики от сатвическото хранене и ежедневие...

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА