ЗАЩИТА ОТ ИНФЕКЦИИ е наръчник за заразно здраве. Вече на пазара

Универсален боец в свят на истински и мними заплахи ни изпраща д-р Рюдигер Далке

ЗАЩИТА ОТ ИНФЕКЦИИ е наръчник за заразно здраве. Вече на пазара

Защита от инфекции е може би най-комплексният труд, издаден за рекордно кратко време в началото на епидемията от Ковид-19. На 160 страници, само за 8 дни и 7 нощи* д-р Далке синтезира идеите и препоръките си на общопрактикуващ лекар с над 40-годишна практика и фокус върху психосоматиката с духовни измерения, природната и алтернативната медицина, обединени в т.нар. интегративна медицина.

Имунитетът и укрепването му – с корона вирус или друг гост мутант от бъдещето – са във фокуса на д-р Далке. Наръчникът е неповторим най-малкото по две причини:

  1. В него са комбинирани изпитани насоки от различни области.
  2. Как и защо са двата фокуса в препоръките за използването на природни средства, храненето и движението.

Точка 2-ра означава, че освен проверени съвети и практики, в тълкуването на Ковид-19 и посланията му към света е включена и тежката философска артилерия на д-р Далке. В редиците й подрънкват оръжия** закалени във времето тези от психосоматиката с духовни измерения (Болестта като път), Законите на съдбата и Принципът на сянката от едноименните му книги, амалгамата етика+наука+здраве от концепцията за Миротворната храна (Peace Food).

Далеч от самоцелното научно теоретизиране обаче, експресният труд, написан в началото на странната епидемия–2020, предлага отговори на 3 основни въпроса: Какво се случи? Как да го преодолеем? Как да продължим напред? Още по-обобщено те биха звучали като: Какво да се прави? и Кой е виновен?.

Кратък обзор на съдържанието

Първа част представлява сборник от изпитани съвети, препоръки и практики за укрепване на имунитета. Акцент: хранене и начин на живот, близки до Майката Природа.
Теми – задължително с фокус върху практиката и подкрепени с научни доказателства: лечебното гладуване и проблемът със свръхтеглото като болестотворен фактор; пълноценната растителна храна; горско къпане за повишаване на броя на NK-клетките – естествените убийци на туморни и вирусно инфектирани клетки; движението, загряването и закаляването: изпитани средства срещу срив на имунната система; традиционни лечебни начини и средства: от зелената сила (benedicta viriditas) на Хилдегард фон Бинген*** до лечението с помощта на четирите природни елемента; душата, свободна от страх – решаващо условие за укрепване на имунната система (вижте откъса).

Във Втора част са осветлени икономическите и политическите приоритети в контекста на корона кризата. Акцент: интереси, истини и лъжи около Ковид-19. Теми: посланието на кризата с корона вируса в свят на сбъркана (или никаква) комуникация; пандемия, война и (световен) мир; колко (по-) заразен и опасен е Ковид-19 в сравнение със Sars и Mers например; психосоматично преработване на проблема с корона вируса.

Трета част е за необходимостта да излезем от модуса на кризата. Акцент: Имунната система. Теми: оръжията на тялото: мускули, зъби, език, чело, лакти, нокти и пр.; как да ги „смажем“ с цел ефикасната му отбрана; тест за състоянието им; тест за състоянието на имунната система; средства, техники и стъпки за укрепването й. NB: душата и подсилването на имунитета: правила за поведение и нагласи, как да тренираме съзнанието си. Имунизациите.

Четвърта част е за поуките от корона кризата. Акцент: Законите на съдбата и интригата с Ковид-19. Теми: личностно развитие, подобряване на отношенията, премахване на вредните навици; по-малкото е повече; другият прочит на мерките за предпазване от заразяване, за реагиране при алцхаймер, рак/ химиотерапия и др.; Тамифлу и манипулацията свински грип – птичи грип – Ковид-19: финансови интересите зад нея.

В Приложенията са посочени научни доказателства за ползата от природните/ естествените средства и методи на лечение, разгледани в книгата.

Три поуки от три източника

Още в началото на работата ни над книгата, д-р Далке записа видео обръщение към българския й читател, което за дни събра няколко хиляди гледания. Изпрати ни свой коментар на ситуацията, когато всичко изглеждаше страшно, объркано и неясно, за да го публикуваме на сайта. Сега имаме и книгата. Поне 3 важни извода и съвета се повтарят във видеото, блог-постовете и „Защита от инфекции“. И трите надхвърлят проблема с Ковид-19. Ето ги:

  1. Нашето здраве е наша отговорност. Да се вземем в ръце и да я поемем.
  2. Не се поддавайте на паниката и на страха. Те са изкуствено създадени в угода на крупни (най-малкото финансови) интереси и разрушава здравето ви.
  3. В Майката Природа е единственото ни спасение. Тази зависимост, за разлика от другите, ни прави свободни.

Защо бе написана тази книга

Сериозен риск поема един автор, когато пише книга, в която се опитва да предугади развитието на даден процес още при възникването му. Особено когато процесът е глобален. Променят се цифри, числа, самият развой на събитията, сменят се действащите герои. С една дума, рискът накрая да изглеждаш като глупак, е сериозен. От друга страна обаче, логиката, причинно-следствените връзки отвъд едно заболяване и съпътстващите го усложнения са железни; тъкмо припознаването им като общовалидни направиха „Болестта като път“ бестселър. Бестселър стана и „Peace Food. Миротворна храна“, самият автор като че ли още се диви на този факт… И защо все пак д-р Далке пое риска да напише „Защита от инфекции. Със специален акцент върху COVID-19 и проблема с имунизациите“ още в първите месеци на същия този Ковид-19?

Самият аз не знам как ще се развият нещата по-нататък, защото съм лекар, а не пророк. Но след птичия и свинския грип истински се вбесих и събрах куража да се изкажа и аз по темата. С пълното съзнание, че това, което пиша, няма да е много и със сигурност не може да е достатъчно. Но във всеки случай съм убеден, че предложените тук мерки могат да помогнат. И то не само по време на епидемията от корона вирус – те са непреходни и полезни, за да живеем по-здрав и щастлив живот и да избягваме инфекциите чрез изправна имунна система. (стр. 137)

Така че, ако ще прихващаме нещо от Инфекциите… на този светъл ум, драги почитателю, нека да е знаменитата му концепция за заразното здраве. Което и ви пожелаваме от сърце!

Дара Цветкова

*Цитат от видеото Д-р Рюдигер Далке за COVID-19: лъжи и истини. Можем да се предпазим с прости средства, и то веднага. Точните думи са: За 8 дни и 7 нощи написах книга. Намерих един голям куражлия с издателска къща, който каза: „Добре, напиши я за една седмица и аз ще я издам за три.“ В интерес на истината на нас ни отне повече време да я издадем на български.

** Военната терминология препраща към тълкуването на инфекциите в Болестта като път. В Защита от инфекциите също се проследява веригата: нарушена (или липса на) комуникация – война – белодробно възпаление и т.н.

*** С логото на КИБЕА е издадена Медицината на св. Хилдегард за жени. Ще я намерите, както впрочем и останалите заглавия на д-р Далке, на щанд 102 в голямата шатра Б. Само там комплектът от 4-те издадени от КИБЕА книги ще се предлага с –30%.

Още от Мнения за книги

Родени за (едно пестеливо) движение. Което ни спестява куп упражнения

Защо отбелязваме Международния ден на здравето с наглед безлично движение/упражнение

В категория „Здраве“ са голяма част от най-успешните заглавия на КИБЕА. Мислех, че ще падне голямо ровене какъв лесен, убедителен, ефективен, прост и полезен съвет да споделим с...

Код: здраве. Вектор: гравитация – движение

Прости, лесни и интелигентни движения ни подмладяват и оздравяват. Не са фитнес, спорт или йога, но имат общо с НАСА

Автор на „Родени за движение“ е признат учен от...

Идиотите били непобедими. Въпросът е какви сме ние, щом доброволно се тровим със стрес

Как хем да се справим с поредния невидим вредител (напомня ли ви нещо, с корона например), хем да се наслаждаваме на процеса

На портата ни потропа поредният невидим враг. Нещо трябва да се прави и организмите ни задействаха естествената реакция „Бий се или бягай“. Сега, няма къде да бягаме, стоим си...

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА