Пътят към светлината минава през мрака. Горе главата, това ни чака!

Да пристъпим в 2021 с най-доброто от КИБЕА за 2020. Редовният ни годишен прелет над изданията

Пътят към светлината минава през мрака. Горе главата, това ни чака!

Скъпи приятели и свидни наши ПоЧитатели,

Голямото преформатиране май-май започна; с единия крак, твърдят вещи астролози, вече сме в 2021. Отметнахме „страховита“, „напрегната“ и „мъчна“ 2020, каквато я предрече Космическият навигатор Гал Сасон дълго преди да настъпи. Дано в края на 2021 да теглим чертата на година, в която сме прекрачили от мрака в светлината, иначе казано – в Епохата на Водолея.

Какво можем да направим сами по въпроса с осветлението? Доста всъщност, като за начало се доверим на древното знание с днешен прочит. Не е ли добре след стресиращото мятане от една крайност в друга (справка 2020) да си изградим структура, която да въздейства благотворно на физическото, психическото и емоционалното ни здраве. Апропо, кибейци вече имаме аюрведичен хеттрик, твърде изпитан за целта: от практическо ръководство за отлично здраве, тонус и изцеление през 100 прости рецепти за спокоен и ясен ум до ритуали за щастие. Той, заедно с наръчника за заразно здраве и защита от инфекции ни връща контрола върху собственото благополучие, при това без странични действия. Апропо, горската тема е еднакво важна както за изграждане на т.нар. клетки-убийци, така и за преодоляване на стреса и предоговаряне със собственото Аз под открито небе.  Говорим ли за здрава структура и отлична форма, закъде без Пет+2 ритуала – упражнения на тибетските лами за здраве, младост и дълголетие (седем, а не пет са практиките, познати от „Петимата тибетци“ или „Древната тайна на извора на младостта“). Има лек и за всеки, който иска да излезе от омагьосаната спирала на стресови фактори, силни възпалителни реакции, нарушения на съня, излишни килограми, апатия, депресия, умора и болести, без да подозира, че в дъното им може да са две малки жлези (надбъбречните) с размерите на орех.

Разбира се, кибейският ПоЧитател на холистичния начин на живот нито за миг не забравя, че е дишащо, мислещо същество със сложни емоции, стремежи и желания. В това отчасти е целебната сила на осъзнатостта, на простичкото присъствие в момента – пряк път към личното и всеобщото благополучие. Така де, ако мислите, че нямате време за осъзнатост, помислете пак. Или по-добре направете една бърза медитация за осъзнатост и хич не се стряскайте от пренатоварената й с традиции и очаквания семантика. Защото, приятели, медитацията не е това, което мислите. Впрочем, ако темата е в дневния ви ред за 2021, пожелаваме ви да изминете леко и успешно пътя към дълбинното осъзнаване в компанията на тибетските монаси. Няма дума, Тибет, а и всичко на тема „Познай себе си“ ни е на сърце. Включая познаването на женската природа, на сексуалните й измерения, сривове, върхове и на ключа към тях, особено когато ни го връчват експерти в областта си. И баба знае, в случая и разказва колко е важна магията на пълноценния живот; закъде без секса, питаме ние и отговор не търсим.

И докато сме на тема тъй човешка, питате ли се дали покрай изолацията и дигиталното битие, пардон – новата нормалност, не сме изгубили способността си да печелим приятели и да влияем на другите в дигиталната ера? И дали все още ни занимават въпроси като „Как да помогна на света“ например? В тази връзка прочетохте дивната история на Кристина – дете, родено „като светлина“, което с високата си етика, с мъдростта и вътрешния покой загатва за настъпващата еволюция в човешкото развитие? И това ако не е водолейско… Стигнахме и до другата кибейско-водолейска тема – за интуицията като залог за успех (не само) в бизнеса. Знаете, че има доказани техники за съзнателното развиване на интуицията тъкмо в полето на бизнеса, чували сте и за Силва метод. И още една висока топка, този път към нашите ПоЧитатели с вкус към философията, познанието и технологията на бъдещето, накратко – към езотеричната физика. Абстрактната пъстра корица с много смисъл и символичност за посветените, странно или не, ни телепортира в пъстрия объркан свят на малките, където нищо не е на мястото си. Така де, като говорим за 2020… Разстроен е и светът на деца, при които има проблем с т.нар. запазени примитивни рефлекси – фактор, често пренебрегван при решаване на проблеми с обучението (писането и четенето) и поведението (Синдром на дефицит на вниманието, Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност или аутизъм, неврози и др.). И докато сме на тази объркана тема… Отначало се оплитат нещата и в Лабиринта на Сърдитото лигаво чудовище, но кой, ако не Роботът Чапек ще намери пътя към светлината… Както впрочем Негова скромност напипа пътя и към сърцето на критиката, като ни донесе още награди и през 2020.

И за да сме честни, не само железният получовек Чапек, а и всички вече любими на мало и голямо герои от набъбващата детска секция на кибейския каталог. Сред тях грабват окото, спират дъха, разсмиват от сърце и стоплят душата странни и очарователни създания. Отскоро в компанията им акостира и малкото китче Съни, което говори български и английски еднакво добре. Всички получиха своето признание, единствена малката Мелания от АзБучния роман очаква достойната ви оценка, свидни ни ПоЧитатели (дете, родител, баба, дядо, стринка и чинка), защото, повярвайте, заслужава го и като замисъл, и като майсторски разказ (респ. майсторски преведен) и като чудесна илюстрация. (Ако не вярвате, вижте какви хора стоят зад книгата и как са работили по нея.) Това беше лично отклонение лирично, специално за ценителите на доброто четиво с широка възрастова целева група). Така че, отбележете си в Астрологичния бележник за 2021 кога да поканите на среща в библиотеката си госпожица Мелания и живописната й компания.

Мда, каквито и награди и отличия да сме получили, приятели-ПоЧитатели, най ни сгрява вашата оценка. Благодарим Ви за мощната подкрепа и благодарностите, с които ни заляхте, когато намалихме поголовно, енергично и май изненадващо цените си след въвеждането на 9%-ното ДДС. Ободрихте ни, защото… е, няма добро ненаказано, знаете, но пък отказваме да си подкопаваме имунитета с негативизми, нали?! Сгряхте ни душата и тези дни, след уебинара с Гал Сасон, който ни подкова относно настъпващата 2021. Тя вече е тук, тази година подрани тъкмо с десетина дни. Който е гледал видеото, е разбрал, който не е – да заповяда!

Надяваме се да сте видели Витлеемската звезда вечерта на ключовия 21 декември. Пожелаваме и вам, и нам да озарява пътя ни, докато прекрачваме в добро здраве и с бодър дух от мрака в светлината!

Здраве желаем и добре дошли в Епохата на Водолея с книгите и видеата на КИБЕА!

Дежурен редактор от Коледния департамент на КИБЕА,
Дара Цветкова (също човек на Водолея)

Архив

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА