Комплект „Поредица за израстване“

Комплект „Поредица за израстване“

Комплект печатни издания

Доставка до 3 работни дни

Начин на плащане: наложен платеж или по банков път

Безплатна доставка при поръчки над 75 лв.
Цена:
Корична цена:60,00 лв.
Цена:39,00 лв.
Отстъпка:35%

Поредицата за израстване е предназначена за възрастова група 8 – 12 години, както и за всеки, който прави първите си стъпки в опознаването и утвърждаването на своя Аз. Всяка от трите книги представлява достъпно и увлекателно написано пълноцветно ръководство, предоставящо прости инструменти – упражнения, техники и практики – за разбиране и подкрепа в областта на социалното и емоционалното познание, устойчивостта, медитацията, вниманието и развитието на рефлексите при деца и тийнейджъри (а и не само).

Трилогията е написана от Малика Чопра – специалист по физическо, психическо и емоционално здраве и дъщеря на духовния гуру Дипак Чопра, който е автор на предисловието или послеслова на всяка книга от трите книги.

Просто дишай. Медитация, осъзнаване на момента, движение и още

Ръководството по самопознание чрез медитация и осъзнатост за деца и тийнейджъри съдържа упражнения, които ще им помогнат да се справят с всекидневни проблеми, както и съвети за по-здрав, щастлив и пълноценен живот. Насоките за използване на дихателните техники и насочваните медитации са подходящи в редица често срещани житейски ситуации и сценарии, свързани с темите:

  • Какво представлява стресът (тревожността) и как да го преодоляваме?
  • Как да заспиваме по-лесно?
  • Как да укрепим вярата в себе си?
  • Как да постигнем концентрация, когато се подготвяме за училище, тестове и изпити или друга работа?
  • Начинаещите ще изучат основите на медитацията и ще овладеят първите ѝ стъпки, а по-опитните ще разберат как да я практикуват по-добре.

Просто чувствай. Как да бъдеш по-силен, по-щастлив, по-здрав и още

Пълноцветното издание запознава младия (и не само) читател с базовите градивни елементи на устойчивостта и издръжливостта и разглежда важни теми като гъвкавостта, отговорността, общуването, креативността и самопознанието. Все по-важна става способността на децата и тийнейджърите да бъдат независими и да посрещат трудностите с кураж. Ръководството предоставя на родителите и учителите ресурси, които ще помогнат на малкия и младия човек да се ориентира самостоятелно в живота. „Просто чувствай“ е сред малкото заглавия на тема „социално и емоционално здраве“, което се обръща непосредствено към децата.

Втората в трилогията илюстровани книги с техники, съвети и насоки за деца (и възрастните в живота им) помага на децата да владеят емоциите си и да направят позитивен избор във всяка житейска ситуация.

  • Разбери какво е нужно на тялото и на ума ти, за да си щастлив и здрав
  • Научи се да приемаш чувствата си
  • Изпитвай гордост и радост от всичко, което правиш – всеки ден
  • Подбирай думите, за да се изразяваш по-ясно… и още.

Просто бъди какъвто си. Задавай въпроси, определяй намерения, бъди специален – какъвто си, и още

„Просто бъди какъвто си“ ще помогне на децата и тийнейджърите да се фокусират върху нагласата за растеж чрез самоанализ, формулиране на намерения, цели и задачи. Те се отнасят към живота им като цяло, но и към начина да служат на себе си, на семействата си, на общностите, към които принадлежат, и обществото. Разработено специално за младежка аудитория, пълноцветното издание предлага упражнения за осъзнатост, които улесняват децата и тийнейджърите (както и всички останали) да открият и да изследват своя глас. Малика Чопра твърдо вярва, че ако младият човек се научи отрано да размишлява, да приема неувереността и несигурността като нещо обичайно, да участва в живота на останалите по своя неповторим начин и при това да се чувства добре, той ще води по-здравословен и пълноценен, а следователно и по-щастлив живот.

Следвайки модела на успешните първи две книги от серията за израстване – „Просто дишай“ и „Просто чувствай“ – „Просто бъди какъвто си“ е увлекателно и лесно за четене и възприемане ръководство за деца и тийнейджъри. То съдържа набор от инструменти, които ще помогнат на младия (и не само) човек да води пълноценен живот.

Надявам се, че с настоящата книга ще научиш повече за това кой си всъщност, какво обичаш най-много и какво те кара да се чувстваш най-щастлив и спокоен. Надявам се, че тя ще ти помогне и да се замислиш какъв искаш да бъдеш, след като вече познаваш неповторимото и изумително усещане да бъдеш просто какъвто си!

Малика

Книгите от Комплект „Поредица за израстване“ поотделно