Астрологична прогноза за 2019 година: Раждането на детето у вас, автор: Гал Сасон

Астрологична прогноза за 2019 година: Раждането на детето у вас, автор: Гал Сасон

Откъси в аванс

Из ПЪРВА ЧАСТ. ВЪВЕДЕНИЕ В КОСМИЧНИТЕ ТЕНДЕНЦИИ

През 2019 ще ви трябва сериозна дисциплина и голяма издръжливост. Причината е, че знакът Козирог ще шества по космическата сцена. През следващата година Плутон, Сатурн и част от затъмненията се събират в Козирог – знак, благоприятстващ целеустремеността и стратегията. През декември към тази компания ще се присъедини и Юпитер. Комбинацията от Сатурн (господар на дисциплината и ограничението) в Козирог (знак на зрелостта и предпазливостта) и Юпитер (знак на късмета и разширяването) в Стрелец (знак на възможностите и оптимизма) означава, че 2019 ще бъде наистина бурна. Тя ще бъде белязана от понятия като инфлация, девалвация, промени в лихвите, спестявания, спукани балони и множество възходи и спадове както в емоционален, така и във финансов аспект. […]

Годината на Земното прасе – ин
Прасето, или Глиганът, е дванадесетият знак от китайския зодиак. В клана на Прасето влизат родените през 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007 и 2019 година. Сред тях са Ема Томпсън, Арнолд Шварценегер, Хилъри Клинтън, Уди Алън, Джули Андрюс, Роналд Рейгън, Махалия Джаксън, крал Хенри Осми, Алфред Хичкок, Люсил Бол, Ърнест Хемингуей и много други. Годината на прасето започва на 4 февруари 2019 и продължава до 25 януари 2020.

Прасето ни навява мисълта за касичка-прасенце. Препоръчително е да спестите малка сума в сметка, която известно време да не пипате. Най-добре е да не харчите много и да избягвате чревоугодничеството, което е проблем, докато Юпитер е в щедър знак като Стрелеца. Прасетата обикновено не страдат от лишения, така че през 2019 имате шанса да подобрите финансовото си положение. Те са любители на развлеченията, поради което може да се промени начинът, по който се забавляваме (кино, музика, игри, театър) и по който ни се предоставят развлечения.

Тази година е особено социална. Съветвам ви да се заобиколите с приятели и роднини и да не се изолирате от другите. Избягвайте дълговете, кармични и/или финансови. Годината благоприятства споделянето и размяната на услуги, тоест е подходяща за търговия и взаимоотношения от типа на бартерните. Годината на прасето е чудесна за даване и получаване, но може да се отличава също с прекалена склонност към хедонизъм и похот. В интимните отношения внимавайте с извънбрачните забежки и с кратките горещи връзки, които се изчерпват с първоначалната страст. Не се глезете прекомерно. За разлика от петлите, прасетата не обичат да бъдат в центъра на вниманието и не си губят времето и енергията за самореклама, но в същото време правят каквото кажат. Това е един силно прагматичен и практичен знак, напълно в съответствие с тазгодишното струпване на планети в земния Козирог.

Годината на Прасето е и година на Глигана, а той в много традиции е олицетворение на самоотбраната, защитата и войнствените наклонности. В контекста на търговските войни и възхода на национализма, на които сме свидетели, можем само да се надяваме, че предстоящата година ще бъде повече година на кроткото прасенце, отколкото на агресивния глиган.

Помолих моята скъпа колега Дебора Кейгън – учител по фън шуй, писател, оратор и специалист по възстановяване на моджо (страст, магична сила, жажда за живот), да сподели мислите си за Годината на Прасето. Ето какво казва тя: […]

Сатурн, планетата на кармата, в Козирог
От 20 декември 2017 до 22 март 2020 година планетата на кармата Сатурн преминава през Козирог. 2019 е в средата на транзита на Сатурн по неравния път на Козирога. В кабалистичното Дърво на живота планетата се свързва със сферата Бина – „разбирането“, и където и да преминава, ни преподава уроците, които трябва да разберем и усвоим. Според кабала Сатурн се съотнася също с концепцията за тикун, или поправянето, на знаци и домове. Това е планетата, която ни помага да израстваме в кризите.

Тъй като Сатурн обича да пътува в Козирог, периодът ще бъде благоприятен за всички ни, стига да бъдем съсредоточени, дисциплинирани и сериозни. Сатурн в Козирог може да помогне на амбициите, целите и кариерата ни. Той е практичен и прагматичен, но същевременно консервативен и донякъде предпазлив. По тази причина може да изкара наяве някои колективни страхове, особено след като Плутон също е в Козирог.

За съжаление, тъмната страна на Сатурн в консервативния Козирог означава възход на алтернативното дясно в политическия спектър, на расизма и национализма. А последният представлява колективното его на въображаема група от хора, склонни да изтъкват своята гордост от собствената си страна или племе. Една страна пък се припознава в определен набор от митове и истории. […]Козирогът не е лесен знак. В края на 2008 година, когато Плутон влезе в него, преживяхме Голямата рецесия. Въпросът е как да се сработим с Козирога? Преди всичко, като преодолеем страха за оцеляването си. Трябва да разберем, че ресурсите в живота не са оскъдни, и колкото повече даваме, толкова повече ще имаме. По силите на Козирога е да ни помогне да си направим сериозни планове и да използваме своите дарби, за да преобразуваме вътрешното си богатство във външно изобилие. Козирогът ни помага да проявяваме нещата, да им придаваме пространствено-времево съществуване. Сатурн пък е надзирател, майсторът на стените. Берлинската стена е издигната, когато Сатурн се намира в Козирог, а следващия път, когато отново се получи тази конфигурация, Берлинската стена падна, последвана от съветската империя и желязната завеса. Кармично смехотворно е да слушаме как хора като Доналд Тръмп бръщолевят за нови стени.

За да разберете как е повлиял Сатурн в Козирог на живота ви досега, вижте датите по-долу. Те ще ви помогнат да се ориентирате на какво иска да ви научи тази планета през следващите две години. […]

Юпитер в Стрелец
Веднъж на дванадесет години Юпитер се завръща в своя дом в знака на правилата Стрелец. Това обаче е чудесна новина за всички нас. Когато Юпитер се намира на родна архетипна почва, той процъфтява и расте по-бързо в сравнение с останалите си позиции.

Юпитер се установи в Стрелец на 8 ноември 2018 година и ще остане там до 2–3 декември 2019, след което ще премине в Козирог, за да подготви сцената за великото разкриване на Козирога през 2020.

Юпитер в Стрелец може да ни донесе успехи и повече възможности, що се отнася до образование, пътешествия, медии, издателска дейност, отношения с роднини по сватова линия, философия, щедрост и толерантност. Картата на Юпитер в таро се нарича Фортуна, а когато Юпитер е в Стрелец, колелото на съдбата е на наша страна. Иначе казано, късметът ни се усмихва.

Преминаването на Юпитер в Стрелец е чудесна новина за родените под този знак и за хората с изгряващ Стрелец. Това означава, че пътят ви е чист и няма полицаи, така че – пълен напред. Положението е благоприятно и за другите огнени знаци – Лъв и Овен. Близнаците – противоположният знак на Стрелец, трябва да бъдат особено внимателни и сдържани. […]

***

Из ВТОРА ЧАСТ. ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ ПРЕЗ 2019 ГОДИНА

Бележка от редактора: За всеки отделен знак са разгледани: основната тенденция през годината (Сатурн и Юпитер); петте затъмнения като предпоставка за емоционалния пейзаж; ретроградният Меркурий като предпоставка за менталния пейзаж; ролята на Уран, привнасящ непредсказуемост, оригиналност и щипка хаос; влиянието на Марс като енергия и страст; ефектът на Венера върху парите и любовта.

ОВЕН: Аз съм
Аз съм своята мисия.
Интеграция на 2019: кариера и дом

През 2019 продължава вашият път към доказването ви в полето на кариерата, както и към нейното преобразяване и преоткриване. Сатурн – господарят на кармата, строгият възпитател и надзирател според кабала, ви помага да изградите наново професионалния си живот. Вие сте пастирът, водачът на зодиака, и ние очакваме да вървите смело там, където ние не смеем да пристъпим. Вие сте пионерът, а работата ви тази година е да продължите да изпитвате границите на възможното. Вие сте като рицарите на Кръглата маса, търсещи Свещения Граал. Овенът не обича да ходи по утъпкани пътища. Тази година ще имате възможност да напрегнете мишци докрай в кариерата. Ако сте доволни от професионалния си избор, сега е моментът да вложите много енергия, концентрация и издръжливост и да планирате здраво, за да успеете. Това ще продължи и през 2020, така че бъдете готови за маратон, а не за кратък спринт. Ако ли не сте доволни от избора си и искате да промените нещо, годината е подходяща за такъв скок. С други думи, 2019 ви предлага да откриете или да продължите своята мисия. Получавате шанса да убиете дракона и да спасите принца/принцесата. Тъй като Плутон (трансформацията), Сатурн (концентрацията и трудните уроци) и затъмненията (ускоряване на процесите) са събрани във вашия дом на кариерата, периодът е благоприятен за промени и подобрения в тази област, както и за откриване на мисия, която ще ви вдъхнови да действате.[…]

ТЕЛЕЦ: Аз имам
Аз имам промяна.
Интеграция на 2019: автентичност в общуването

2019 ще бъде бурна за хората от този знак. От май 2018 Уран – планетата на непредсказуемостта и хаоса – ту влиза, ту излиза от вашия знак, но ще ви гостува до 2026 година. От ноември 2018 до 6 март 2019 обаче ще се върне за кратко в Овен и ще ви даде малко почивка, след което отново ще попаднете под негово влияние.

Има само един начин да се опише Уран в Телец: ПРО-МЕ-НИ. Уран преминава в Телец веднъж на осемдесет и четири години, така че освен ако не сте над осемдесетте, не сте преживявали такъв аспект досега. Тъй като Уран е символ на оригиналността, футуризма и технологията, следващите години ще ви дадат чудесна възможност да надградите и осъвремените себе си и своя живот. Хората, родени между 20 и 26 април, ще усетят как Уран преминава над тяхното слънце. Внезапните промени и резките завои ще ги накарат да се чувстват като в скоростно влакче. Внимавайте да не се превърнете в бунтовници без кауза.

Сатурн – господарят на кармата, строгият възпитател и надзирател според кабала, продължава да ви дава уроци в дома на истината и автентичността. Те започнаха още миналата година, но през 2019 ще ги усетите по-осезаемо, защото Юпитер, планетата на истината и философията, премина в знака на автентичността Стрелец. Вие не просто се учите на истина: от вас се очаква да преподадете тази благородна концепция и на другите. Тази година се върти около образованието, връзката с многонационални организации, изследването на света чрез срещи с чужденци, контакти с различни култури или пътуване зад граница. Ще се наложи да си зададете въпроса кое е истински важното в живота ви. […] Помнете, че когато Сатурн се намира във вашия дом на истината, всяка лъжа – нарочна или невинна, бяла, черна или сива, може да предизвика незабавна реакция. Гледайте да не мамите любовниците си, данъчните, приятелите си и себе си.

БЛИЗНАЦИ: Аз мисля
Аз мисля да мисля по-малко.
Интеграция на 2019: Моите таланти и талантите на партньора ми

Скъпи мои Близнаци, очаква ви много любопитна и интересна година. Това е чудесна новина за вас като подвижен знак. Та кой друг в целия зодиак цени промените и движението като вас? Сатурн, господарят на кармата, строгият възпитател и надзирател според кабала, е навлязъл дълбоко във вашия дом на смъртта и трансформацията. Звучи плашещо и наистина е така предвид затъмненията, които ще се присъединят към него в дома на подземния свят, където от 2008 се намира и господарят на смъртта Плутон. Съществува мнение, според което въздушните Близнаци са най-повърхностният знак – архетип, който иска да знае по всички възможни теми точно толкова, колкото да води смислен разговор с произволен събеседник. Аз не мога нито да го потвърдя, нито да го отрека, но за едно съм сигурен: веднъж на тридесет години вие получавате прозрения и се задълбочавате в нещата повече от всеки друг знак (включително Скорпион). И ето че през 2019 идва моментът да си поемете дъх и да се гмурнете в дълбините. Сатурн в дома на сексуалността, смъртта, трансформацията, интимността и окултното не е свойствен за вас. Но тази година ще изпитвате силен интерес към най-различни проучвания, езотериката, лечението и терапията, смъртта и отвъдния живот, както и към всички видове трансформация. През 2019 смъкнете старата си кожа, за да възкръснете през следващата година.

Сатурн в дома на трансформацията ще ви помогне да се потопите по-дълбоко в нова област на изследване. Той може да насочи енергията ви към инвестициите, производството и работата с парите и талантите на други хора. Същевременно строгият възпитател и надзирател ще ви преподаде някои сурови уроци, свързани с данъците, застраховките и скръбта, затова бъдете извънмерно предпазливи.[…]

РАК: Аз чувствам
Аз чувствам всички и всичко около себе си.
Интеграция на 2019: Аз и ти

Очаква ви наситена със събития година. Знам, че обичате да вършите нещата бавно и спокойно, но затъмненията във вашия знак ще ускорят събитията. През 2019 в противоположния ви знак Козирог кипи трескава дейност. Той е събрал в себе си Сатурн, Плутон, част от затъмненията, а от декември – и Юпитер; така и във вашия знак „прелива“ енергия. Освен това Северният възел, известен още като Главата на дракона, преминава през Рак за първи път от 2000–2001насам. Важно е да се върнете 19, 38 и 57 години назад, за да си припомните на какво ви е учил драконът тогава. Както вече видяхме, лунният възел, наречен Главата на дракона, представлява математическа точка, която ни показва какво иска да научи душата ни. През ноември 2018 Драконът премина в Рак и сега диша вода, поради което всички трябва да научим уроците на вашия знак. Това означава, че през следващите две години ще вземаме пример от вас. Сега вие сте драконски майки и бащи. От вас се очаква да усмирявате, насочвате и храните дракона. Вашето състрадание, безусловна любов, приемане, родителски умения, лечителски способности, грижовност и умение да прощавате трябва да бъдат образец за подражание. А повярвайте ми, ние неведнъж ще ви изпитваме и ще ви късаме нервите само за да се уверим дали още ни обичате.

Сатурн – господарят на кармата, строгият възпитател и надзирател според кабала, продължава пътя си през вашия дом на връзките и партньорствата. Сега е моментът да се вгледате внимателно във всички свои важни връзки – служебни и житейски – особено в договорните си взаимоотношения, и внимателно да ги анализирате. През следващите две години мнозина от вас ще се оженят, други ще се разведат, а някои ще направят и двете. Сатурн се опитва да поправи отношението ви към партньорите – онези, които сте избрали да отразяват истинския ви аз. […]

ЛЪВ: Аз желая
Аз желая да служа.
Интеграция на 2019: Оттегляне и ангажиране

За котките от зодиака последните две години приличаха на скоростно влакче. През 2017 и 2018 Северният възел беше във вашия дом за първи път от 1998, което привличаше затъмненията към вас. През последните две години, особено през февруари и юли–август, животът ви сякаш се въртеше на бързи обороти, тласкайки ви към покоряването на нови висоти. Сега Северният възел премина в Рак, така че стресът и допълнителните отговорности при вас ще намалеят. През 2019 ще ближете раните си на спокойствие.

Сатурн – господарят на кармата, строгият възпитател и надзирател според кабала, ви помага да внесете подобрения в делата си, що се отнася до работата, храненето, здравето и режима ви като цяло. През 2018, 2019 и 2020 се налага да промените своя начин на работа, режим и график. Ключовата дума през следващата година е „служене“. Здравето ви зависи от това как служите на тялото си: с какво се храните, какви упражнения правите. Работата и успехите ви се определят от начина, по който служите на своята мисия и позволявате на служителите си да ви служат. Съществува вероятност да промените мястото или вида на работата си, възможни са предизвикателства от страна на служителите ви. Може би ще се наложи да смените хора, които работят за вас или на по-ниска от вашата длъжност. Не е изключено ваши подчинени или колеги да преживеят трудности в личния си живот, които да се отразят на работоспособността им.

Сатурн е във вашия дом на здравето и може да причини известни затруднения в тази област. Отделяйте повече време за лечение, тренировки, правилно хранене и подмладяване. Тук се проявява и вашият парадокс за 2019.[…]

ДЕВА: Аз служа
Аз служа на творчеството.
Интеграция на 2019: Деца и приятели

През 2019 година ще продължите пътуването си в света на любовта, щастието и децата. Вече няма да бъдете счетоводител или редактор на хората около вас, няма повече да се криете зад кулисите. Предстои да излезете на сцената, да станете звезда и да разберете как другите да служат на вас. 2019-а е годината на раждането на детето у вас, а транзитите на Сатурн, Плутон, затъмненията и Юпитер ще улеснят този процес. Вече не се налага да бъдете супербавачка или супермен. Настава време вие да бъдете детето.

През последните дванадесет месеца ви измъчваха въпроси като: „Къде е любовта? Къде е щастието? Какво стопля сърцето ми? Как да черпя от творческото си начало?“. На някои от вас, Деви, ще се наложи да променят отношенията си с децата: в пряк смисъл – с биологичните ви потомци, и преносно – с проекти и начинания, които са ваша рожба. Като се има предвид, че стелиумът (струпването на планети) на 2019 е във вашия дом на децата, а темата на тази година е раждането, вие сте повече от готови да дадете живот на нещо голямо и значимо. Ще го направите тихо и скромно, просто и без излишен драматизъм, практично и ефикасно – така, както правите всичко останало.

Сатурн – господарят на кармата, строгият възпитател и надзирател според кабала, продължава пътя си във вашия дом на любовта, щастието и спорта. По тази причина 2019 е чудесен момент да подходите усърдно, влагайки висока дисциплина, време и усилия в новото си творчество, хоби или спорт, които следва да са вашият фокус за годината. Може би звучи лековато за една Дева, но това е инвестиция в детето у вас. Тази инвестиция рано или късно ще придобие вашата обичайна практичност и прагматичност.[…]

ВЕЗНИ: Аз балансирам
Аз балансирам дома и кариерата.
Интеграция на 2019: Личен и професионален живот

През 2019 продължава вашият път с фокус върху изцеляването, възстановяването и преструктурирането на дома и семейния живот. Сатурн – господарят на кармата, строгият възпитател и надзирател според кабала, ви помага да изградите наново своето убежище, своята черупка, своя храм. Веднъж на двадесет и осем години Сатурн се връща в основата на вашата диаграма и „разчиства мазето“. С този транзит той заличава дълбоко вкоренени емоционални проблеми отпреди двадесет и осем години и/или ранното ви детство. Това означава, че проблеми, които сте „замитали под килима“ близо три десетилетия, излизат наяве и търсят изцеление. Вече цяла година (от 2018 насам) работите върху създаването на семейство, укрепването на хабитата, смяната на дома, отношенията си с близките и съсредоточаването върху ключовата фраза: „Аз чувствам“. Коригират се дори отношенията с майка ви и други майчински фигури. Тъй като Везни е знакът на взаимоотношенията, присъствието на Сатурн в дома на дома и семейството ви помага да осъзнаете връзката между възпитанието в ранните ви години и значимите за вас днес връзки. Освен всичко останало Хирон, раненият лечител, е навлязъл в дома на взаимоотношенията, за да ви разкрие стари рани, които влияят на всички ваши партньорства в работата и в живота.

Сатурн транзитира и във вашия дом на „края на нещата“, за да ви помогне да стигнете до решения и завършек. 2019-а е подходяща за затваряне на кръгове, преустановяване на цикли и поставяне на край, което идеално съответства на енергиите на числото дванадесет, свързано с тази година. Сега е моментът да прекратите моделите на поведение, които ви карат да се въртите в кръг. […]

СКОРПИОН: Аз преобразявам
Аз преобразявам общуването.
Интеграция на 2019: Моята истина срещу вашата истина

През 2019 продължава преобразяването на вашето общуване и на връзката ви с логоса, словото. В редица традиции силата на словото се отъждествява със силата на сътворението. В „Битие“ Елохим казва: „Да бъде светлина“ – и бе светлина. Бог не си е мислил, не си е представял: Той е казал. По същия начин магичното заклинание „абракадабра“ означава: „Да бъде това, което съм казал“. Ако Скорпион е знакът на магията, то през следващата година вие ще се научите да използвате думите, общуването, буквите, цифрите и знаците в полза на трансформацията.

Като потаен знак, архетип на шпионина, човек, който слуша, а не говори, и добре крие картите си, може би няма да ви бъде приятно да се съсредоточите до такава степен върху общуването. Но когато Сатурн – господарят на кармата, строгият възпитател и надзирател според кабала, се намира във вашия дом на общуването, той ви принуждава да се вгледате във връзките си с другите хора и да изградите „нова инфраструктура“ на общуването си. Какво е вашето послание? На кого искате да го предадете? През 2019 година ще се наложи да бъдете свързващо звено, човек, който може да посредничи между спорещи страни и да строи мостове. Същевременно ще усетите ясен подтик да отделяте повече време и внимание за писмената си комуникация или още по-добре – да промените начина, по който обикновено общувате. Тъй като вие сте знакът на изцелението и терапията, вероятно ще проявите новооткрита способност да преобразявате хората посредством езика. Ако по принцип казвате: „Аз мисля…“, може би трябва да опитате с: „Аз вярвам…“ или „Аз чувствам…“

Бъдете особено внимателни по време на затъмненията (изброени по-долу) и най-вече в интервала 7–31 юли, когато към тях се добавя и ретрограден Меркурий. Този период вероятно ще се окаже най-труден за комуникацията.

Сатурн в дома на бизнеса може да ви помогне да измисляте и осъществявате идеи за нови проекти и начинания. Тъй като той се намира и във вашия дом на маркетинга, ще се наложи да се научите да говорите за себе си и своята работа и да се рекламирате. В случай че никога не сте го правили, точно на това се опитва да ви научи Сатурн. […]

СТРЕЛЕЦ: Аз виждам
Аз виждам своите достойнства.
Интеграция на 2019: Моите ценности срещу ценностите на партньора ми

През 2019 продължавате да опознавате своя истински потенциал, таланти и личностни достойнства. Този урок е започнал много отдавна. В края на 2014 Сатурн – господарят на кармата, строгият възпитател и надзирател според кабала, навлезе във вашия знак и започна да ви променя отвътре навън. От тогава насам вече не можете да пренебрегвате проблемите, които създава вашият прекален оптимизъм и пристрастеност към щастието. През декември 2017 най-сетне се избавихте от Сатурн, а през 2018 бавно възвръщахте сили и разпалвахте наново огъня си.

През 2019 Сатурн транзитира във вашия дом на парите, талантите и самочувствието, което означава, че трябва да инвестирате пари, вяра и време в дарованията си. Годината е подходяща да промените начина, по който печелите парите си, като се обърнете към скритите или забравените си таланти, съответстващи на ценностите ви „тук и сега“, които вероятно са се променили драстично през последните три години. Сигурно при част от вас доходите са намалели, а сметките в банката – изтънели, което е резултат на дългосрочни инвестиции в нови източници на приходи. През декември 2019 обаче Юпитер ще се премести в дома на парите и през 2020 съществува сериозен шанс финансовото ви положение да се подобри.

Сатурн изисква да се вгледате в ценностите си и да промените някои от тях. Може би сте станали упорити и склонни към поучения, произтичащи от собствената ви философия и възгледи за живота. 2019 ще ви даде шанса да промените своите идеали и виждания, които са били спирачка за вашето израстване. Освободете ума си, другото ще дойде само. Промяната в ценностите или възгледите за живота е способна да ви разкрие нови скрити у вас таланти, а повишеното самочувствие ще ви отвори пряк път към подобряването на финансовото положение. Да, можете да изкарвате пари от неща, които обичате! Ала Сатурн не е единствената планета във вашия дом на финансите.[…]

КОЗИРОГ: Аз използвам
Аз използвам онова, което мога да споделя.
Интеграция на 2019: Аз и вие

Каква знаменателна година беше 2018-а за вас! И каква година ви очаква! Ако трябва да сме честни, пътуването ви едва започва. През 2020 всички околни ще се стремят да станат като вас, защото планетите ще бъдат събрани във вашия знак. Знам, че ви бива в дългосрочните проекти, бягането на дълги разстояния и пословичната търпеливост, но откакто Сатурн влезе във вашия знак в края на 2017, животът се оказа твърде предизвикателен дори за вас. Обикновено присъствието на Сатурн – планетата на кармата, затруднява всички знаци, но вие не се смутихте кой знае колко от гостуването й. Все пак той е вашият покровител и има особена връзка с вас. За последен път Сатурн беше във вашия знак през 1989–1991. Опитайте се да си припомните този период, за да видите как е работил с вас и какви уроци ви е преподал. Те отново ще бъдат на дневен ред, тъй като кармичното ви обучение продължава и през следващите две години.

От декември 2017 до края на 2020 Сатурн, строгият възпитател и надзирател според кабала, транзитира във вашия дом на тялото и личността. Идните две години са предопределящи за следващите три десетилетия. Сега извайвате своята нова личност, тяло и темперамент. Предстои ви да преодолеете травми и модели на поведение, коренящи се в генетиката, възпитанието и детството ви. С дисциплина, упорство и издръжливост можете да промените не само физическия си облик, но и своя характер. По силите ви е да се преобразите и да поемете по нов път, в който ще се трансформират вашите финанси, връзки, местоживеене, приятелското ви обкръжение – с една дума, всичко! Рядко се получава човек да се промени из основи, особено като се отчете съвпадението, че това се случва в годината, когато се ражда детето у нас.

През 2019 може да имате усещането, че Сатурн ви създава наново, като първо ви принуждава да заличите стария си аз. Вашият покровител не е лесна планета и вероятно ще ви наложи да преодолявате травми, физическа болка и неуспехи. Препоръчвам ви да започнете нов тренировъчен режим, да обновите гардероба си, да промените стила и прическата си, може би дори да смените града или квартала. Знам, че не понасяте лесно промените, но през декември 2019 Юпитер, планетата на късмета, ще влезе във вашия знак за първи път от дванадесет години насам.[…]

ВОДОЛЕЙ: Аз знам
Аз знам какво е емпатия.
Интеграция на 2019: Да служа на другите и да служа на себе си

През 2019 продължава вашият път в загадъчния дом на мистицизма, предишните животи, емпатията, поезията, танца, болниците, ограниченията и освобождаването на ума. Не искам да ви лъжа: от положението на Сатурн няма да ви стане по-сладко. Той е навлязъл дълбоко в дома на страданието, но и на просветлението. Ако се замислите – а Водолеите са прочути с мисленето – всяко просветление идва след дълго страдание. Буда и Христос са имали по три изкушения и посещение от самия дявол, преди да получат своето просветление. Сега вие също вървите в сянката на смъртта и не бива да се боите от злото. Този процес започна преди година и половина и ще продължи до 2021, когато Сатурн ще навлезе във вашия знак.

Транзитът на Сатурн във вашия дом на освобождаването не е нещо лошо. Веднъж на 30 години той ви дава изключителна възможност да се отърсите от всичко в живота и характера си, което е пречка за вашето израстване. Това е моментът, в който можете да оголите и разкриете слабостите си, за да ги надмогнете. Сатурн ви подканва да се предадете, да се превърнете във вода и да потечете заедно с живота, вместо да се опитвате да го контролирате. Възможно е да се върнат спомени от предишни животи. Може да усъвършенствате умения, които сте притежавали много отдавна, да се озовете в нов град или държава, които ви се струват познати, да срещнете нов човек, когото внезапно да почувствате близък, сякаш се познавате „от време оно“.

Транзитът на Сатурн в този дванайсети дом (също като числото на тази година) може да ви направи по-уязвими и чувствителни. Ще се отворите за духовния си аз, емпатията, интуицията, психологическите прозрения, пророческите сънища и видения, но в същото време може да се чувствате потиснати и тъжни. Сякаш улавяте енергиите на другите хора и попивате тяхната болка. Друг път може да се чувствате апатични и да нямате никаква енергия, за да постигнете целите си. Това е напълно нормално и не бива да се упреквате. Спете повече, плувайте, разхождайте се покрай водоеми и медитирайте, за да намалите отрицателните усещания.[…]

РИБИ: Аз си представям
Аз си представям съвършената общност.
Интеграция на 2019: Моята любов и творческа енергия срещу любовта и творческата енергия на другите

Рибите не говорят: подобно на сирените, те предпочитат да пеят, танцуват, плуват, медитират, мечтаят и спят. През 2019 обаче ще продължи вашият път в дома на общността, братството, човечността и надеждата, което означава, че можете да правите каквото си поискате, стига да го правите заедно с други хора. Това е годината, в която сте призовани да се социализирате, да увеличите броя на връзките си, да работите с НПО и нестопански организации, да позволите на цялото човечество да се радва на дарбите, които са ви дадени в този живот.

Сатурн – господарят на кармата, строгият възпитател и надзирател според кабала, ви помага да промените себе си и своята общност. Налага се да се сбогувате със стари компании, корпорации, приятели и колеги, за да се сближите с нови хора. Променили сте се много и е време тази промяна да се отрази и на приятелствата ви. Ако работите в корпорация или компания, очаквайте промени в управлението или начина ѝ на работа, които ще се отразят и на вашата позиция в нея. През 2019 със сигурност ще разполагате с необходимите предпоставки да промените списъка си с контакти, да се откъснете от хората, които ви изцеждат, и да влеете свежа кръв в приятелствата си. Опитайте се да се включите в нови клубове и групи по интереси. Търсете хора, които ще ви помогнат да създадете нова мрежа. Няма да ви е лесно, защото обичате самотата, но 2019 ви призовава да застанете в центъра на групите, към които принадлежите.

Тази година Сатурн транзитира във вашия дом на желанията, изявите и надеждата. Ще имате възможност не само да осъществите желанията си, но и да помогнете на другите да направят същото. През цялата година хората край вас ще очакват да използвате своите психични сили и интуиция, за да им помогнете. Можете да се превърнете в антена на позитивността, излъчваща надежда. Сатурн е във вашия дом на държавните органи, така че не допускайте нередности по отношение на данъците или разрешителните си и очаквайте бюрократични спънки. […]

Книгата се подготвя за печат.

Още от Откъси от книги

Из „Възпламенени мозъци“

Зад книгата на д-р Кенет Бок стои осмислен 35-годишен опит на „медицински детектив“ – прозвище, завоювано благодарение на рядката способност да се разпознават и разплитат най-...

Из „Медицината на здравето срещу медицината на болестите: Другият път“, автор: д-р...

Книгата на популярния московски лекар осветлява истинските причини за появата на остеохондроза, хипертония, атеросклероза, диабет и други хронични страдания, нелечими...

Архив

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА