Зодиакална нумерология

Зодиакална нумерология

Предлаганият зодиакално-нумеричен метод взема предвид само положението на Слънцето в даден зодиакален знак, наблюдавано от Земята. Както при астрологията, и тук за удобство използваме геоцентричната система и наблюдаваме преминаването на Слънцето през Овен от 21 март до 20 април, през Телец от 21 април приблизително до 21 май и т. н. (Виж предложената схема.)

Това е времето, през което Слънцето преминава през съответния зодиакален знак, в който се раждат милиони хора. Те би трябвало да си приличат, но не е така.

При зодиакално-нумеричната система, която предлагаме, вземаме предвид само положението на Слънцето спрямо Земята в съответния зодиакален знак, наречен слънчев знак. Комбинираме рождения слънчев знак с една от деветте нумерични вибрации, получена от сбора на всички числа в рождената дата и годината на раждане. Сбора редуцираме до крайно число от 1 до 9. Например, роденият на 9.08.1955 г. е Лъв с жизнена нумерична вибрация 1, докато човек, роден на 10.08.1955 г., има жизнена нумерична вибрация 2, човек роден на 14.08.1955 г., има жизнена нумерична вибрация 6 и т. н. Този Лъв с нумерична вибрация 6 (виж предложената схема) получава основната си характеристика от полето на зодиакалния знак Риби и тя става основна жизнена тоналност на този човек. Тя се получава от полето на онзи знак, в който започва неговият първи жизнен цикъл. В дадения случай, започвайки от Лъв, е необходимо да се върнем 6 знака назад и така достигаме до полето на Риби, където започва първият жизнен цикъл, винаги от вибрация 1. Именно полето на Риби в нумерична вибрация 1 става основна жизнена тоналност на дадения човек.

ПРАВИЛО: В своя житейски път човек преминава през 4 основни цикли, всеки от които започва в нумерична вибрация 1 и завършва в нумерична вибрация 9, но основната му тоналност винаги произтича от характеристиката на зодиакалното поле, в което е започнал първият му жизнен цикъл. Четирите основни жизнени цикли, които на схемата са представени със стрелки, се повтарят аналогично до края на живота. И така, първият цикъл съответства на петия, вторият – на шестия, третият на седмия, четвъртият на осмия жизнен цикъл и отново деветият съответства на първия и на петия и т.н.

Преминаването през циклите е съпроводено с преминаване през четирите основни елементи в последователно редуване. Ако I цикъл започва от огнен знак – било кардинален, било неподвижен или подвижен, то II цикъл ще започне от земен знак, III цикъл от въздушен и IV – от воден. Така се получава още една възможност за нюансиране на интерпретацията, предвид характеристиките на елементите.

Като се вземе предвид, че в течение на целия си живот човек преминава многократно през дванадесетте зодиакални полета в различни нумерични вибрации, получава се още една възможност за прецизирано интерпретиране за всяка година. Основната жизнена тоналност определя индивидуалните качества и естествени предразположения на всеки човек, а същевременно през всяка една година се предоставят различни условия за действие и реализация на поставените цели в съответствие с нумеричната вибрация и характеристиките на зодиакалното поле на годината. Чрез това редуване на нумерични вибрации, елементи и модулации в течение на целия живот, можем да направим прогнозиране на благоприятните или неблагоприятни години, през които човек преминава по пътя на своята съдба. Това създава възможности за избор на целесъобразно поведение и цели, съобразени с момента.

Така може да се разбере в кой период човек е във възход и благополучие и кога му предстоят трудности и препятствия, които най-често са необходимо условие за осъзнаване на възможностите и целите, за преориентиране или изчакване на по-благоприятни условия.

На практика тази комбинация на 12-степенната зодиакална, т. е. универсална система, и 9-степенната нумерична, т. е. земна система, води до 108 типа хора, които са описани в Четвърта глава на тази книга. Ясно е, че съществуват 108 различни по своята душевност, менталност и поведение личности (12 знака, умножени по 9 вибрации, дават общо 108 типа хора).

Предлаганата система е скромен опит да се покаже разликата между хората от един и същ зодиакален знак, но живеещи и действащи в синхрон с нумеричната си вибрация, което дава и различната им жизнена тоналност, определена от знака, в който започва техният първи жизнен цикъл. Методът може сполучливо да служи на астролозите при интерпретиране на астрологичните карти, както и на нумеролозите, които ще придобият по-нюансирано разбиране на 9-те нумерични вибрации в съчетание със спецификата на зодиакалните полета. Той може да се използва и самостоятелно за съставяне на индивидуална зодиакално-нумерична карта.

Тази система позволява не само да се тълкува характерът на един човек като изначална даденост, но и да се посочат възможности за неговото развитие според нумеричните цикли. Жизнените цикли са ту възходящи, ту низходящи, но често трудностите, страданията и „паденията“ са най-мощен стимул за следващия цикъл, през който ще се стигне до надграждане, еволюция на съзнанието и осмисляне на живота. Най-същественото е всеки да се стреми към себепознание, за да открие своите най-силни страни и чрез тях да участва в единния творчеси процес на Божествения план.

Още от Откъси от книги

Душата, свободна от страх – решаващ фактор за укрепване на имунната система

Четем „Защита от инфекции. Как да укрепим имунната си система трайно с естествени природни средства“

Публикуваният откъс е от края на Първа част „Нашият свят изисква укрепване на имунитета – сега и в бъдеще“. Преди това са приведени съвети и насоки за хранене и начин на живот...

Да успокоим ума и да избистрим мислите с готварски рецепти от аюрведа

Четем и готвим с „Аюрведа в кухнята“

Авторката Кейт О’Донъл: Въпреки че аюрведа е епична, сложна, утвърдена във вековете медицинска система, в тази книга споделям някои практики от сатвическото хранене и ежедневие...

2020: Ретроградност, затъмнения и енергийни възли

Четем „Астрологична прогноза – 2020: Скок на вярата“, автор: Гал Сасон

О Б Щ И Н А С О К И

Ретрограден и неподвижен Меркурий

В РИБИ: 16 февруари–4 март ВЪВ ВОДОЛЕЙ: 4–10 март В РАК: 17 юни–12 юли В СКОРПИОН: 13 октомври–...

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА