Астро-лунен календар 2016

Астро-лунен календар 2016

ПЛАНЕТАТА МАРС – УПРАВИТЕЛЯТ НА ВИСОКОСНАТА 2016 ГОДИНА

Добре е да се помни, че всичко, което става сега, е ставало и по-рано и винаги ще става... Всичко е същото. Само действащите лица са други.

Марк Аврелий

Астрологическата 2016, след 2002 и 2009 години, отново е под знака на планетата Марс. В древността хората са забелязали, че годините под управлението на Марс подаряват на човечеството повече шансове за изява на способностите, както и му предоставят сили да се бори за своето по-добро бъдеще. А астролозите допълват, че марсовите влияния ни карат да не се спираме пред препятствията, да не признаваме граници и ограничения и да се стремим да реализираме наглед невъзможните си идеи и представи. Подвластните на влиянието на Марс хора, световни държави или години, като настоящата 2016-та, олицетворяват представите ни за сила, за инициативност, за действеност. От тях се очаква да са двигателят на прогреса. […]

***

[…] Първо, за календарната 2016-та година. Тя стартира под знака на Козирог, където е транзитиращо Слънце и Меркурий в точен аспект към планетата-управител на годината, Марс.

Налага се да заключим, че навлизаме в 2016 година с високи амбиции за реализация на личните намерения, за готовност да се борим поединично и целеустремени в собствените цели.

Непосредствено след началото на годината Меркурий (на 05 януари) и Юпитер (на 7 срещу 8 януари) преминават към ретроградно движение. Очаква се всяка стъпка и действие… […]


Задължителното обръщане на ума „навътре“ се налага поради спецификата в придвижването на Меркурий. Той е във водещ аспект с Марс и с вибрациите на Юпитер. Това предполага не само стремеж към вътрешен растеж на личността. Те изискват да се обръща повече внимание на духовността и нашата активност трябва да е изцяло обърната натам.

Стартът на 2016 година, заедно с ретроградната фаза на Меркурий, предполага появата на значими идеи от миналото с нова актуалност, допуска връщане, реабилитиране на миналото, осъзнаване на недооценени събития. В този смисъл, основна задача на годината под управлението на Марс е … […]

***

[…] Напълно неслучайно връщам лентата назад към 2014 година, Годината на Сатурн. Споменах, че основният астрологически аспект в началото на настоящата календарна година е квадратурата Меркурий/Марс. Тя е с една степен по-силна и категорична по вибрации от съчетанието на двете планети през 2014 година. Явно, не сме могли да се справим със задачите, поставени ни тогава от техния първия съюз, защото статистиката потвърди предвиждането, че „населението на България продължава да намалява“ (цитат от „Астро-лунен календар за 2014 година“, стр. 19, бел.авт.), а и съществува фактът, че „нетърпението да видим реализирани идеите си ще накара поведението ни между месеците май и юли 2014 година да придобие агресивен характер“.

Второ, в картата на астрологическата 2016 година Меркурий/Марс (към 20 март) влизат отново в силен аспект, този път, хармоничен. Налага се да констатирам, че желанието за действие значително ще нарастне след март 2016.

Българинът ще настоява да чуят за него, да му обърнат внимание. Това ще става по нетактичен, нетолерантен начин поради присъствието на Марс в Осми дом на хороскопа на България за 2016 година.

Важните звездни съчетания през годината концентрират и наслагват своите енергии през времето от 18 февуари до 21 август 2016 година, като носят недобро предсказание за живота на българите за този период: Те ще трябва да се организират, за да противодействат на появяващите се нови ограничения по отношение на средствата им за живот; ще нарастват наказателните процедури спрямо страната, предизвестени от неизпълнението на спогодби, договори, условия през периода 2010–2015 години. […]

***

Важните дни от високосната 2016 година за важните неща от живота

АСТРО-ЛУНЕН КАЛЕНДАР 2016 препоръчва:

Годежи, сватби и семейни тържества

Важно е да проверите кои дати в „АСТРО-ЛУНЕН КАЛЕНДАР 2016“ стоят под знака на Близнаци. В астрологията се приема, че това е идеалният знак за сключване на съюзи, в чиято основа е любовта.

За предпочитане е в този момент Луната да е „нарастваща“ и „събираща“. През 2016 това са:

19, (20) януари

16, (17) февруари

14, 15 март

10, 11, (12) април

8, (9) май

4, 5 юни

[…]

Забележка: Поставените в скоби дати отговарят донякъде на условията. При положение, че събитието не може да се планира за по-далечното бъдеще, бихте могли да ги използвате.

Пътувания и пътешествия

Астрологията приема за безспорно благоприятно положение присъствието на светило, планета или друг астрологичен фактор в знака на Стрелец, олицетворение на предприемаческия дух.

Дните, през които Луната се помещава в знака на Стрелец, са идеалните за начало на пътуване или пътешествие.

За планови операции:

Вгледайте се в символите към всеки един от дните на 2016 година, които ще откриете върху полетата с датите в „АСТРО-ЛУНЕН КАЛЕНДАР 2016“.

Правилото гласи да не се предприема хирургическа интервенция по време на пълнолуние. Тогава раните стават по-дълбоки, повече кървят и по-трудно зарастват. Остават по-го­леми и видими белези.

Като благоприятни за операция се приемат дните, през които …

[…]

Основни правила за здравословно хранене

„АСТРО-ЛУНЕН КАЛЕРДАР 2016“ предоставя на читателите няколко прости, но ефикасни правила по отношение на храненето. Те са изпробвани и проверени на практика от поколенията преди нас. Нищо не пречи и ние да ги приложим, за да се уверим във въздействието им върху собствения ни организъм, а ефекта да запишем на страниците на календара. Записките ще ни помогнат да си съставим индивидуален график за здравословен режим.

Въздържание от преяждане по време на новолуние. Така се предпазваме от заболявания.

Да се самоограничаваме през трите дни, предхождащи новолунието и пълнолунието.

Нарастващото светило предполага намаляване на количеството храна. Препоръчва се да се …

Пример: Самоограничаване се препоръчва на 7, 8 и 9 януари и през дните от ….

[…]

***

ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ И ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ

„АСТРО-ЛУНЕН КАЛЕНДАР 2016“ съдържа съвети, продиктувани от анализа на въздействието на позицията на Луната върху зодиакалната лента по отношение на дните от календара. Те са изключително важни за здравето на всеки човек. За какво става дума?

Наблюденията и хилядолетният опит са дали възможност да се направи връзка между характеристиките на зодиакалните знаци, вибрациите на Луната, импулсите на нейните фази и видовете химични реакции в човешкия организъм. Ако човек е правилно информиран за тези въздействия, той би могъл да се храни здравословно и да подбира така храната си, че тя да съответства на качеството на съответния ден.

Дни на белтъчините

огън

Знаците на огъня – Овен, Лъв, Стрелец, се свързват с усвояването на белтъчините и това е водеща характеристика за дните, в които… […]

Дни на солта

земя

Знаците на земята – Телец, Дева, Козирог, се свързват с усвояването на солта и това е водеща характеристика за дните, в които… […]

Дни на мазнините

въздух

Знаците на въздуха – Близнаци, Везни, Водолей, се свърз­ват с усвояването на мазнините и това е водеща характерис­тика за дните, в които… […]

Дни на въглехидратите

вода

Знаците на водата – Рак, Скорпион, Риби, се свързват с усвояването на въглехидратите и това е водеща характеристика за дните, през които … […]

 

Още от Откъси от книги

Душата, свободна от страх – решаващ фактор за укрепване на имунната система

Четем „Защита от инфекции. Как да укрепим имунната си система трайно с естествени природни средства“

Публикуваният откъс е от края на Първа част „Нашият свят изисква укрепване на имунитета – сега и в бъдеще“. Преди това са приведени съвети и насоки за хранене и начин на живот...

Да успокоим ума и да избистрим мислите с готварски рецепти от аюрведа

Четем и готвим с „Аюрведа в кухнята“

Авторката Кейт О’Донъл: Въпреки че аюрведа е епична, сложна, утвърдена във вековете медицинска система, в тази книга споделям някои практики от сатвическото хранене и ежедневие...

2020: Ретроградност, затъмнения и енергийни възли

Четем „Астрологична прогноза – 2020: Скок на вярата“, автор: Гал Сасон

О Б Щ И Н А С О К И

Ретрограден и неподвижен Меркурий

В РИБИ: 16 февруари–4 март ВЪВ ВОДОЛЕЙ: 4–10 март В РАК: 17 юни–12 юли В СКОРПИОН: 13 октомври–...

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА