НОЕМВРИ: Месец на будителите и празник на философите в КИБЕА

–30% за книгите на 20 автори, които подклаждат духа и любомъдрието. Още 2 инициативи

НОЕМВРИ: Месец на будителите и празник на философите в КИБЕА

В Деня на народните будители започва празничната ни ноемврийска кампания с хармонично раздвоен фокус между непреходните идеи в източното духовно познание и западната философска мисъл. С 30% по-достъпни са редки заглавия на български автори, които повдигат прашната завеса на забравата. Произведенията им (някои неиздавани по-рано) са наситени с прозрения, които изследват българина и българското под любопитен ъгъл. С 30% по-близо са и избрани философски трудове на светли световни умове.

Български будители. Защо „Спомените“ (впрочем от първа ръка) на „потуления летописец“ Стилиян Чилингиров се разминават с учебникарските портрети на негови видни съвременници (Пенчо Славейков, Елин Пелин, Йовков, Яворов, Кирил Христов и още 35 ярки имена) от помагалата по литература и история? С какво грабва читателя днес елегантната дързост на живота и богатото творчество на Мара Белчева, извадена от сянката на Пенчо Славейков? Как любознателният ни сънародник пътешественик отпреди стотина години е възприемал екзотични места като Хавайските острови, Северна Америка, Япония, Египет, Южна Арабия и Африка? Защо „Зара“ е първият български психологически роман? И т.н., и т.н.

Световни философи и мъдреци на духа. Ще вдигнем наздравица и с Виното на мъдростта (Омар Хаям) в месеца, когато светът отбелязва Деня на философията (18 ноември). Българският будител и вселенски философ Петър Дънов хвърля мост между двете теми на юбилейната ни кампания през ноември. Основна теза на философската ни подборка: В пътя навътре (към себе си) е шансът за спасение на света отвън.

Темите: Самопознанието – път към психологическата трансформация и избавлението на света от страха, враждебността и насилието (защото няма да помогнат никакви политически, икономически или социални теории (Джиду Кришнамурти), а новите хора с „топли сърца, светли умове и благородни постъпки“ (П. Дънов). Тишината / как да я чуем и връзката й със здравия разум (Е. Каге); животът от позицията на твореца и три въпроса с ключ към вътрешната сила (Дон Мигел Руис); лидерството като умение да чуем своя глас, за да помогнем на другите да чуят своя (Стивън Кови). И още…    

Сред заглавията в кампанията са най-превежданата и издавана творба в света след Библията („Книга за Пътя и Постигането“ на Лао Дзъ), безценното изследване – сборникът „Психоанализа. Класиците“, любопитният труд върху философията, познанието и технологията на бъдещето („Езотерична физика“), мъдростта на кабала в 10-седмична програма за постигане на мечтите („Едно желание може да промени вашия живот“). И още…

Вижте избраните 25 заглавия от 20 автори с –30% в края на новината.

Специалните условия са валидни в периода 1 – 30 ноември 2021 в книжарница КИБЕА („Хан Крум“ 15) и на www.kibea.net.

ОЩЕ ДВЕ ИНИЦИАТИВИ ПРЕЗ НОЕМВРИ

Пълен годишен хороскоп ще подари Даниела Ушева – авторката на изящния джобен „Астро-лунен календар 2022“ на 100-тния купувач на книгата. Три соларни хороскопа пък ще бъдат разиграни в томболата, в която участва всеки, който е взел от www.kibea.net или „Хан Крум“ 15 практическото звездно ръководство за идната година. С това издание КИБЕА подновява поредицата астро-луннни календари за всяка предстояща година.

Приключва конкурсът за авторска илюстрация към Звездната приказка на Ели Логинова. По-малко от месец остава до края на надпреварата (30 ноември) за илюстрация по книгата „Феникс – Храмът на живота“. Мнозина вече изпратиха творенията си, има достатъчно време за всички, които още не са успели време да прочетат книгата и да развихрят въображението си. Наградите: първа – 300 лв., втора – 200 лв., трета – 100 лв. + пет поощрителни.
Пълна информация за условията на конкурса

Ето и 25-те книги, които можете да вземете от нас с юбилейната 30%-на отстъпка през ноември: